Предности на правосмукалка за прашина за отпадоци

Таквата правосмукалка со центрифугално чистење на воздухот ги привлекува клиентите ширум светот со отсуство на вреќа во која се собира прашина. Таква вреќа нема, а наместо неа има пластичен контејнер. Исто така, се чисти од прашина, контејнерот може да се измие, моќноста на правосмукалката со овој пристап не паѓа кога се полни садот, но останува на едно, високо, ниво во текот на целото чистење. Единственото нешто што треба да се има на ум е дека за чистење на контејнерот, ќе треба многу повеќе напор во споредба со менување на филтерот во обичен. Контејнерската правосмукалка често има две нивоа на филтрација:
• валкан воздух, заедно со прашина, се врти, благодарение на специјалниот дизајн, создавајќи цикличен проток. Gубрето со помош на центрифугална сила се притиска на wallsидовите на цевките во таков правосмукалка, од која ја губат брзината и остануваат во контејнерот за ѓубре. Потоа, самиот воздух поминува низ моторот и филтрите создадени специјално за чистење, и се испраќа назад во просторијата, 97% чист.
• воздухот со прашина се испраќа во садот, каде што многу побрзо ја губи брзината и останува во него. Во овој случај, потешкиот отпад, честопати висок дури 97%, останува на дното на контејнерот. И малите честички од прашина остануваат во вителот, кој влегува во филтерот на моторот, а потоа во посебен филтер за фино чистење.
Филтрите за фино чистење може да се наречат завршно чистење.
Во многу современи модели, преносни правосмукалки, производителите обезбедија ХЕПА филтер, што е фин филтер, многу важно, секоја правосмукалка со контејнер треба да биде опремена со ова. Таквиот филтер е способен за многу, имено, да задржи мали честички до 0,3 микрони, а процентот на задржани честички не може, освен да ве задоволи, и е нешто повеќе од 99%. Во Европа, ваквите филтри честопати се нарекуваат филтри од S-класа. Исто така, специјалните антибактериски филтри имаат можност да уништат многу видови бактерии. Но, оние многу мали честички кои успеваат да се провлечат низ сите филтри и пречки на нивниот пат, не можат да ги задоволат, заради целосна безбедност и максимално чистење постои уште еден хигиенски филтер. Влакната на овој филтер се полнат со специјална електростатка која привлекува и најмали честички прашина. За луѓето кои страдаат од алергии и уште повеќе астма, потребно е да се земе правосмукалка со контејнер и дополнителен филтер ХЕПА, по можност најмалку 12.

Предности на правосмукалка за прашина за отпадоци
Предности на правосмукалка за прашина за отпадоци
Предности на правосмукалка за прашина за отпадоци
Предности на правосмукалка за прашина за отпадоци Предности на правосмукалка за прашина за отпадоци Предности на правосмукалка за прашина за отпадоциHome | Articles

November 28, 2022 03:55:29 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting