Предназначение на фризера

Фризерът е място, където замразените храни могат да се съхраняват дори и за кратко. Професионалистите вярват, че фризерът трябва не само да замръзва бързо, но и да съхранява замразени храни за продължителен период от време. Ако във фризера има четири звезди, то той отговаря на тези параметри. В случай, че замразените храни могат да се съхраняват във фризера за кратко време, но не могат да бъдат замразени, такъв фризер трябва да има три звезди. Освен това температурата му не може да бъде по-висока от -18 градуса. За да се запазят витамините и хранителните вещества в замразените храни, е необходимо бързо замразяване. Колкото по-ниска е общата температура в камерата, толкова по-бързо замръзналата храна ще замръзне. Режимът за бързо охлаждане понижава температурата с шест градуса за бързо замразяване. Веднага щом се включи такъв режим, индикаторът информира за това, като включи червената светлина.
Ако фризерът осигурява естествено замразяване, тогава температурата в камерата не трябва да бъде по-висока от -24 градуса. Но има и такива модели фризери, чиято температура е -32 градуса. Този режим може да се отдаде и на супер замразяване. Бързото охлаждане предотвратява образуването на парчета лед в храната. В противен случай, по време на размразяването, всички сокове ще бъдат загубени поради такива щети. Вкусовите качества на такива продукти имат доста ниски характеристики.
Експертите смятат, че е най-добре да съхранявате замразени храни при -18 ° C. Месото може да се съхранява при тази температура 12 месеца. Ако температурата във фризера е -12 градуса, тогава зеленчуците и месото могат да се съхраняват в него в продължение на три месеца. И само две седмици може да се съхранява храна във фризера при температура от -6 градуса. В случай, че температурата в камерата е по-висока от -18 градуса, тогава този модел принадлежи към нискотемпературната BHP. Тези фризери са маркирани с две звезди. Такива хладилници трябва да имат температура не по-висока от -12 градуса. Всички фризери, оборудвани с функцията за бързо замразяване, се охлаждат чрез компресия.

Предназначение на фризера
Предназначение на фризера
Предназначение на фризера
Предназначение на фризера Предназначение на фризера Предназначение на фризераHome | Articles

December 3, 2022 15:16:41 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting