Предимства на DVB-T

Стандартът DVB-T използва специални техники за модулация и предпазни интервали в комбинация с Fast Fourier Transform, за да осигури най-високата устойчивост на шум. Тя ви позволява да променяте степента на сигурност, скоростта на предаване и корекцията на грешки. Тези възможности правят възможно създаването на цифрови наземни телевизионни системи, които са оптимални за всяко населено място или град.
В резултат на бързото преобразуване на Фурие на изхода на предавателя има 6817 теснолентови носители в режим 8k и 1705 носители в режим 2k. Определен брой носители се потискат в приемащата точка в резултат на смущения, останалите претърпяват обратно преобразуване на Фурие в приемника и на изхода се получава ненарушен сигнал.
Предимството на DVB-T е възможността за приемане на телевизионни програми в случай на припокриващи се области на надеждно приемане на няколко телевизионни центъра, работещи на една и съща честота. Синхронизацията на телецентровете се извършва съгласно честотния стандарт на всеки наличен сателит. Разбира се, всички телевизионни центрове, излъчващи 6-7 национални програми на един носител, трябва да предават програмния пакет едновременно и идентично.
Възможно е, чрез промяна на параметрите на задействания сигнал, коригиране на грешки и видове модулация, да се получи широк диапазон на скорости на предаване от 4,98 до 31,67 Mbit / s в честотната лента от 8 MHz.
Ако си зададем много скромни изисквания за качеството на предаване (2 Mbit / s), това съответства на 2-16 телевизионни програми на една носеща честота. Или наполовина по-малко (до 8 програми) при 4 Mbps с по-добро качество. За разлика от ATSC, предадените телевизионни програми по никакъв начин не са свързани със структурата на сигналите и един транспортен поток може да съдържа както стандартни, така и телевизионни формати с висока разделителна способност с разлагане на 525 и 625 линии.

Предимства на DVB-T
Предимства на DVB-T
Предимства на DVB-T
Предимства на DVB-T Предимства на DVB-T Предимства на DVB-THome | Articles

December 8, 2022 01:43:04 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting