Предимства на прахосмукачката за прах

Такава прахосмукачка с центробежно почистване на въздуха привлича клиенти по целия свят с липсата на торбичка, в която се събира прах. Няма такава торба, а вместо нея има пластмасов контейнер. Освен това се почиства от прах, контейнерът също може да се измие, мощността на прахосмукачката при този подход не пада, когато контейнерът се напълни, а остава на едно високо ниво през цялото почистване. Единственото нещо, което трябва да имате предвид, е, че за почистване на контейнера ще са необходими много повече усилия в сравнение със смяната на филтъра в обикновен. Контейнерната прахосмукачка често има две нива на филтриране:
• мръсният въздух, заедно с прах, се вихри, благодарение на специален дизайн, като по този начин създава цикличен поток. Боклукът с помощта на центробежна сила се притиска към стените на тръбите в такава прахосмукачка, от която те губят скорост и остават в контейнера за боклук. След това самият въздух преминава през двигателя и филтрите, създадени специално за почистване, и се изпраща обратно в стаята, 97% чист.
• въздух с прах се изпраща в самия контейнер, където много по-бързо губи скорост и остава в него. В този случай по-тежки отпадъци, често до 97%, остават на дъното на контейнера. И малки прахови частици остават във вихъра, който влиза в филтъра на двигателя и след това в специален филтър за фино почистване.
Филтрите за фино почистване могат да се нарекат окончателно почистване.
В много съвременни модели, преносими прахосмукачки, производителите са предоставили HEPA филтър, който е фин филтър, много важно, всяка прахосмукачка с контейнер трябва да бъде оборудвана с това. Такъв филтър е способен на много, а именно да задържа малки частици до 0,3 микрона, а процентът на задържаните частици не може да не угоди и е малко повече от 99%. В Европа такива филтри често се наричат ​​филтри от клас S. Също така специалните антибактериални филтри имат способността да убиват много видове бактерии. Но онези много малки частици, които успяват да се промъкнат през всички филтри и препятствия по пътя си, не могат да угодят, за пълна безопасност и максимално почистване има друг хигиеничен филтър. Влакната на този филтър са заредени със специална електростатика, която привлича и най-малките частици прах. За хора, страдащи от алергии и още повече астма, е необходимо да вземете прахосмукачка с контейнер и допълнителен HEPA филтър, за предпочитане поне 12.

Предимства на прахосмукачката за прах
Предимства на прахосмукачката за прах
Предимства на прахосмукачката за прах
Предимства на прахосмукачката за прах Предимства на прахосмукачката за прах Предимства на прахосмукачката за прахHome | Articles

November 26, 2022 21:27:34 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting