Прахосмукачки и техните видове: всичко за избраните тънкости

Всички знаем колко важна е висококачествената прахосмукачка: освен факта, че ни позволява да направим дома си по-чист, висококачественото почистване на рафтовете с помощта на този най-полезен представител на домакинските уреди ни позволява да избягваме много здраве проблеми. Но проблемът е, че не всички видове прахосмукачки могат да осигурят такива изключителни резултати. В нашата статия се опитахме да съберем най-практичните съвети за избора им, които ще ви позволят да закупите наистина висококачествен и функционален модел, не само отговарящ на всички ваши изисквания, но и способен да не пробиете дупка в семейството си бюджет.
Критерии по избор
Всички прахосмукачки са разделени на две групи - за сухо или мокро почистване. Оборудването за химическо чистене се отличава с достъпна цена, разнообразие от модели, малки размери и тегло. Прахосмукачката за пране е незаменима за почистване на подове, съчетава както сухо, така и мокро почистване, може да се използва за почистване на килими и мека мебел, но внушителните й размери, сложността на поддръжката и високата консумация на енергия не позволяват да се използва твърде често.
Властта не е порок. Производителите обикновено посочват всмукателната мощност и мощността на потребление. Консумацията на енергия характеризира класа на консумация на енергия на прахосмукачката (колкото по-висока е тя, толкова повече допълнителни опции има този тип оборудване), но по никакъв начин не влияе върху качеството на почистване, което зависи от мощността на засмукване. Случва се при един и същ енергиен клас степента на поглъщане да е различна за различните модели. Прахосмукачките с регулатор на мощността са много удобни. Като цяло трябва да изберете мощност между 300 и 450 вата.
Филтърна система. На първо място, всмуканият въздух навлиза в прахоуловителя. Тя може да бъде или тип „ торба “ - под формата на кърпа или хартиена торбичка - или циклонен тип, в който мръсотията се събира в специален контейнер. И двете имат недостатъци: хартиените и платнени торбички трябва да се сменят, като се купуват нови, а циклоничните филтри правят прахосмукачката мудна и увеличават нивото на шума. В допълнение към прахоуловителя, съвременните прахосмукачки са оборудвани с допълнителни филтри, които почистват и дезинфекцират въздуха, който излиза навън.
Видове прикачени файлове. Най-важните приставки са гладките четки за пода и четките за килими, както и инструментът за цепнатина. Много полезна турбо четка, вътре в която има въртящ се валяк - тя ви позволява лесно да събирате коса и животинска коса от пода. В допълнение към тези параметри, струва си да се оцени нивото на шума, излъчен по време на работа, дължината на маркуча и кабела и наличието на пълен индикатор за прахоуловителя. Всяка допълнителна опция струва пари, но се отплаща по време на работа на наистина удобен и надежден блок.

Прахосмукачки и техните видове: всичко за избраните тънкости
Прахосмукачки и техните видове: всичко за избраните тънкости
Прахосмукачки и техните видове: всичко за избраните тънкости
Прахосмукачки и техните видове: всичко за избраните тънкости Прахосмукачки и техните видове: всичко за избраните тънкости Прахосмукачки и техните видове: всичко за избраните тънкостиHome | Articles

November 28, 2022 16:26:32 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting