Правосмукалки и нивните типови: сè за суптилностите по избор

Сите знаеме колку е важна висококвалитетна правосмукалка: покрај тоа што ни овозможува да го направиме нашиот дом почист, висококвалитетното чистење на полиците со помош на овој најкорисен претставник на апарати за домаќинство ни овозможува да избегнеме многу здравје проблеми. Но, проблемот е во тоа што не сите видови правосмукалки можат да дадат толку извонредни резултати. Во нашата статија, се обидовме да собереме најпрактични совети за избор на нив, што ќе ви овозможи да купите навистина квалитетен и функционален модел, не само што ги исполнува сите ваши барања, туку е и способен да не дупне дупка во вашето семејство буџет.
Критериуми по избор
Сите правосмукалки се поделени во две групи - за суво или влажно чистење. Опремата за хемиско чистење се одликува со прифатлива цена, различни модели, мали димензии и тежина. Правосмукалката за перење е неопходна за чистење на подови, комбинира суво и влажно чистење, може да се користи за чистење теписи и тапациран мебел, сепак, неговата импресивна големина, комплексноста на одржувањето и големата потрошувачка на енергија не дозволуваат да се користи премногу често.
Моќта не е порок. Производителите обично ја означуваат моќноста на вшмукување и моќноста на потрошувачката. Потрошувачката на енергија ја карактеризира класата на потрошувачка на енергија на правосмукалката (колку е поголема, толку повеќе дополнителни опции има овој вид опрема), но на кој било начин не влијае на квалитетот на чистењето, што зависи од моќноста на вшмукување. Се случува со иста енергетска класа, степенот на апсорпција да биде различен за различни модели. Правосмукалките со регулатор на напојување се многу погодни. Во принцип, треба да изберете моќност помеѓу 300 и 450 вати.
Систем за филтрирање. Прво на сите, вовлечениот воздух влегува во собирачот на прашина. Може да биде или тип „ торба “ - во форма на крпа или хартиена кеса - или циклонски тип, во кој нечистотијата се собира во посебен сад. Двете имаат недостатоци: хартиени и ткаенини кеси треба да се сменат, да купуваат нови, а циклонските филтри ја прават правосмукалката слаба и го зголемуваат нивото на бучава. Покрај собирачот на прашина, современите правосмукалки се опремени со дополнителни филтри кои го чистат и дезинфицираат воздухот што се гаси.
Видови прилози. Најсуштинските прилози се мазните четки за подот и четките за килими, како и алатката за пукнатини. Многу корисна турбо четка, внатре во која има ротирачки валјак - ви овозможува лесно да собирате коса и животинска коса од подот. Покрај овие параметри, вреди да се процени нивото на емитувана бучава за време на работата, должината на цревото и кабелот и присуството на целосен индикатор за собирач на прашина. Секоја дополнителна опција чини пари, но се исплати за време на работата на навистина погодна и сигурна единица.

Правосмукалки и нивните типови: сè за суптилностите по избор
Правосмукалки и нивните типови: сè за суптилностите по избор
Правосмукалки и нивните типови: сè за суптилностите по избор
Правосмукалки и нивните типови: сè за суптилностите по избор Правосмукалки и нивните типови: сè за суптилностите по избор Правосмукалки и нивните типови: сè за суптилностите по изборHome | Articles

November 26, 2022 21:20:56 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting