Потрошња енергије фрижидера

Ефикасност ергоа један је од главних параметара на који треба пажљиво обратити пажњу приликом избора фрижидера. Ако, на пример, упоредимо кућне уређаје за кућну употребу, тада већина потрошње електричне енергије пада на овог кућног помоћника. Стога, ако будући власници фрижидера размишљају о будућим трошковима, неопходно је одабрати економичнији модел. Потрошња енергије фрижидера може варирати од А до Г. Најмања потрошња енергије је у А. Највећа потрошња енергије у фрижидерима који су у класи Г. Да бисте одредили енергетску класу, морате знати релевантне 95 / 75 ЕС и 92/2 ЕС. Истовремено, дефиниција уређаја којима такав фрижидер може припадати. Такође је неопходно одредити корисну запремину расхладне коморе и коморе за замрзавање. Након тога, потребно је одредити номиналну вредност потрошње енергије за одређену врсту фрижидера.
Истовремено, потребно је узети у обзир стандарде потрошње енергије за ову категорију. Номинална вредност се мора узети као 100%. Након тога, потребно је утврдити колико електричне енергије заправо троши фрижидер за рад. Класа „ А “ одговара показатељу чија је вредност мања од 55%. 75% одговара класи " Б ". 75% -90% припада енергетској класи " Ц ". 90-100% - "Д". 100% -110% одговара класи " Е ". 110-125% говори о класи "Ф". Сви показатељи који су више од 125% одговарају Г.
Али због чињенице да се појављује све више нових технологија, могуће је да ће међународна класификација бити допуњена још једним показатељем. Ово ће бити класа "Супер А". Ова врста фрижидера већ постоји. Њихова потрошња енергије је много нижа класа класе " А ", која постоји данас. Као што видите, у стварности може бити да фрижидер троши много мање електричне енергије него што је назначено у номиналној вредности. То се може постићи висококвалитетним компресорима, најквалитетнијом изолацијом и другим исплативим уређајима.
Сваки фрижидер је опремљен сопственом налепницом која говори о његовој ергономији. Овде је такође назначена теоретска потрошња енергије, као и корисне запремине комора фрижидера. Произвођач може независно назначити степен буке за свој модел.

Потрошња енергије фрижидера
Потрошња енергије фрижидера
Потрошња енергије фрижидера
Потрошња енергије фрижидера Потрошња енергије фрижидера Потрошња енергије фрижидераHome | Articles

November 29, 2022 13:59:45 +0200 GMT
0.009 sec.

Free Web Hosting