Потрошувач и замрзнувач

Придружната документација за замрзнувачот треба да ги опише сите карактеристики на замрзнувачот. Особено, тоа е специфично корисниот волумен. Но, некои продавачи намерно ја кријат фигурата на корисниот волумен на замрзнувачот. Но, некои замрзнувачи имаат можност не само да замрзнуваат храна, туку и да ги замрзнуваат идовите на замрзнувачот. Бројката може да варира за десетици литри. Ако економската класа на замрзнувачот е доволно висока, тогаш нејзините wallsидови ќе имаат доволно голема дебелина. Во исто време, се намалува корисниот волумен на таков замрзнувач. Капацитетот на замрзнување на храната укажува на можноста на овој замрзнувач да ја замрзнува храната до нејзината целосна длабочина 24 часа. Ова ја зема предвид температурата на замрзнувачот од -18 степени. На секои 10 литри употреблив волумен може да замрзне еден килограм храна дневно. Стапката на замрзнување може да се зголеми поради присуството на ладни акумулатори. Тие се брикети или вреќи кои содржат солен раствор. Кошниците со жични мрежи исто така го олеснуваат брзото замрзнување. Перфорираните wallsидови во замрзнувачот овозможуваат циркулација на воздухот без ограничување.
Безбедноста на складирањето храна зависи од квалитетите на топлинската изолација на секој замрзнувач. Акумулаторот за студ, исто така, игра улога. Ако theидовите на замрзнувачот се прилично дебели, ова ќе има позитивен ефект врз потрошувачката на енергија. Ултра-економичните модели на замрзнувачи имаат топлинска изолација еднаква на 120 mm. Класата на економска ефикасност на замрзнувачот, исто така, има седум индикатори, од А до Г. Но, поради фактот што технологијата на производство на замрзнувачи постојано се подобрува, во моментов има замрзнувачи чија економска класа има индикатор А + или А + +
Потрошувачката на енергија на таков замрзнувач е половина од потрошувачката на класа G. Природно, овие карактеристики влијаат на цената на ладилникот. Во реалноста, многу фактори влијаат на потрошувачката на енергија. Овие вклучуваат: надворешна температура, запечатување на вратата, употреба на замрзнување, колку често се отвора вратата на замрзнувачот и полнење на одделот за замрзнување со разновидна храна. Ако вратата на замрзнувачот постојано се отвора, тогаш, соодветно, потрошувачката на енергија ќе се зголеми.

Потрошувач и замрзнувач
Потрошувач и замрзнувач
Потрошувач и замрзнувач
Потрошувач и замрзнувач Потрошувач и замрзнувач Потрошувач и замрзнувачHome | Articles

November 27, 2022 03:21:54 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting