Потребител и фризер

Придружаващата документация на фризера трябва да описва всички характеристики на фризера. По-специално, това е конкретно полезният обем. Но някои продавачи умишлено крият фигурата на полезния обем на фризера. Но някои фризери имат способността не само да замразяват храната, но и да замразяват стените на фризера. Цифрата може да варира с десетки литри. Ако икономичният клас на фризера е достатъчно висок, тогава стените му ще имат достатъчно голяма дебелина. В същото време полезният обем на такъв фризер се намалява. Капацитетът на замразяване на храната показва способността на този фризер да замразява храната до пълната й дълбочина за 24 часа. Това отчита температурата на фризера от -18 градуса. Всеки 10 литра полезен обем може да замрази един килограм храна на ден. Скоростта на замръзване може да бъде увеличена поради наличието на студени акумулатори. Те представляват брикети или торбички, които съдържат физиологичен разтвор. Кошниците с телена мрежа също улесняват бързото замразяване. Перфорираните стени във фризера позволяват на въздуха да циркулира без ограничения.
Безопасността на съхранението на храни зависи от топлоизолационните качества на всеки конкретен фризер. Студеният акумулатор също играе роля. Ако стените на фризера са доста дебели, това ще има положителен ефект върху консумацията на енергия. Ултра-икономичните модели фризери имат топлоизолация, равна на 120 мм. Класът на икономическа ефективност на фризера също има седем показателя, от А до G. Но поради факта, че технологията за производство на фризери непрекъснато се подобрява, в момента има фризери, чиято икономическа класа има показател A + или A + +.
Консумацията на енергия на такъв фризер е наполовина по-малка от тази на клас G. Естествено, тези характеристики влияят на цената на хладилника. В действителност много фактори влияят върху потреблението на енергия. Те включват: външна температура, запечатване на вратата, използване на замразяване, колко често се отваря вратата на фризера и зареждане на отделението на фризера с разнообразни храни. Ако вратата на фризера постоянно се отваря, съответно консумацията на енергия ще се увеличи.

Потребител и фризер
Потребител и фризер
Потребител и фризер
Потребител и фризер Потребител и фризер Потребител и фризерHome | Articles

November 26, 2022 21:53:06 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting