Подреждане на автомобила ви или как да изберете правилната прахосмукачка за кола

Автомобилите, които караме всеки ден, понякога се нуждаят от висококачествено почистване дори повече от къщите, в които живеем. Това е разбираемо: количеството прах и мръсотия по пътищата е огромно и не всички автомобили имат нормални кабинни филтри. След няколко месеца такова пътуване на таблото се натрупват почти няколко сантиметра прах и е невъзможно да седнете на седалката, без да предизвикате експлозия под формата на малки облаци прах. Разбира се, можете да отидете в автомивката и да платите за подреждането на колата, но не винаги искате да харчите пари за това, а автомивките у нас не са разположени на всеки ъгъл. По-разумно е да имате автомобилна прахосмукачка в колата си, с помощта на която вашият верен „ железен кон “ винаги и навсякъде може да бъде подреден.
Най-голямото предимство на тези устройства е малкият им размер. Компактността на автомобилните прахосмукачки ви позволява да премахнете най-недостъпните ъгли на автомобила от мръсотия и отломки. Такива устройства могат да бъдат разделени на две основни категории: прахосмукачки, захранвани от бордовата мрежа на автомобила, „ от запалката “, и такива, захранвани от собствена акумулаторна батерия.
Автомобилни прахосмукачки " от запалката "
Те са в състояние да се справят с общо почистване на цялото превозно средство. Тяхната доста прилична мощност (до 180 вата) и дължината на кабела, която достига 3 метра, им позволяват успешно да решат този проблем. Тези параметри ще премахнат проблемите с отломки в багажника или трохи и косми от домашни любимци на всички седалки на автомобила. Недостатъкът на такива устройства е относително голямото им тегло и габаритни размери. И проблемът с разреждането на батерията се решава чрез включване на двигателя и захранване на устройството от генератора. Но това консумира гориво.
Безжични автомобилни прахосмукачки
Те са по-компактни, но в същото време по-малко мощни от устройствата от предишната категория. Безжичните прахосмукачки за автомобили могат да се справят с почистването на такива неприятни дреболии като пепел, трохи, люспи от семена.
Едно зареждане на батерията на такива устройства е достатъчно, като правило, за 15 минути почистване, което е съвсем приемлив период от време за подреждане на нещата в кабината. Някои модели прахосмукачки за автомобили от тази категория могат да работят от бордовото захранване на автомобила чрез адаптер или да имат резервни батерии.
Предимствата на прахосмукачките за автомобилни батерии включват, първо, отсъствието на кабел, който се заплита под краката ви, и, второ, наличието на батерия, което прави това устройство нелетливо от външни източници на енергия. Недостатъкът на такива устройства е очевиден: всяко почистване трябва да бъде придружено от настройка за презареждане, но тъй като изисква 220 волта, това е невъзможно в " полеви " условия.
Прахоуловители
Контейнерите и торбите се използват като прахоуловители в автомобилните прахосмукачки. Първите от тях са по-предпочитани поради лекотата им на използване. Обикновено обемът на контейнерите варира от 200 до 700 кубически метра. вижте В случая, когато се използват прозрачни контейнери, собственикът на автомобила, който почиства автомобила си, може да контролира тяхното пълнене.
В допълнение към наличието на прахоуловители, дизайнът на някои прахосмукачки за автомобили също ви позволява да събирате разлята течност (например модел Heyner Cyclonic Power 240 000). Затвор, разположен по пътя на въздушния поток, ще предотврати навлизането на вода в моторното отделение на прахосмукачката.
Дюзи
Както всяка друга прахосмукачка, автомобилната версия на такова устройство е снабдена с различни приставки. Повечето модели са оборудвани с дюза за цепка, гъвкав маркуч с четка, кръгла четка с четина, електрическа турбо четка. В " боеприпаси " на прахосмукачки поддържащи мокро почистване включва и дюза за събиране разлят течности и мокро отломки. Когато избирате такова устройство, не забравяйте, че наличието на капак ще ви позволи да не го повредите и да запазите реда в интериора на автомобила.

Подреждане на автомобила ви или как да изберете правилната прахосмукачка за кола
Подреждане на автомобила ви или как да изберете правилната прахосмукачка за кола
Подреждане на автомобила ви или как да изберете правилната прахосмукачка за кола
Подреждане на автомобила ви или как да изберете правилната прахосмукачка за кола Подреждане на автомобила ви или как да изберете правилната прахосмукачка за кола Подреждане на автомобила ви или как да изберете правилната прахосмукачка за колаHome | Articles

November 28, 2022 16:53:40 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting