Перење и современи технологии

Кој прав да се измие? На која температура? Која машина за перење да избере? Овие прашања се релевантни за секоја личност. Не е важен само квалитетот на перењето, туку и изгледот на измиените работи, на кои влијаат негативно модерните детергенти и високите температури, тоа е особено навредливо кога брендираната скапа облека станува неупотреблива.
Нежно миење. Дали воопшто се случува ова?
Кој циклус на перење треба да го изберете за да изгледа облеката нова? Во поново време, машините за меурчиња се појавија на пазарот на апарати за домаќинство. Која машина за перење е подобра - конвенционална машина или машина за перење со меури со воздух? Информациите подолу ќе ви дадат можност сами да одговорите на ова прашање.
Главните предности што ги обезбедува машината за перење со меури со воздух:
се поврзува со централното водоснабдување, едниот влез за ладна вода, другиот за топла вода (секое парче вклучува збир на адаптери);
рационално користење на времето, најдолгиот циклус трае не повеќе од еден час, додека резултатот е одличен;
економично користење на електрична енергија;
покрај генерирање меурчиња, се користи и енергијата на протоците на вода создадени од пулсаторот, како резултат, течноста се меша подобро, а нечистотијата се отстранува поинтензивно од ткаенината;
голем волумен на перење, не ограничен на 5 кг сува алишта, некои модели можат да соберат до 10 кг;
постои функција за почеток на одложување;
оптимална потрошувачка на прав (кога користите генератор на меури за воздух, работите се мијат со минимална количина детергент);
значително намалување на триењето на предметите едни на други и на телото на резервоарот придонесува за зачувување на атрактивниот изглед на облеката за време на повторените перења;
Од што се состои машината за перење со меури со воздух?
Главниот елемент што ја разликува таквата машина од другите е генератор на меурчиња лоциран во долниот дел на машината, кој зема воздух и го претвора во прилив на меури. Следниот важен елемент е пулсатор, елемент со сечила што создаваат асиметрични текови на вода што спречуваат формирање зони со застоена вода. Останатите детали се стандардни за повеќето типови автоматски машини за перење: механизам што го заклучува капакот, диспензерот за додатоци и филтерот што собира парична казна пената, влакна од ткаенина и влакна.
На што треба да обрнете внимание?
Како да одредите која машина за перење е подобра? Најважните параметри на моделите: капацитет, функционалност, сигурност. Особено внимание треба да се посвети на резервоарот за апарати за домаќинство, што во машината за меури се разликува од вообичаеното со присуство на испакнатини и вдлабнатини, што создава ефект на мијалник - ова го подобрува квалитетот на перењето, придонесува за побрзо отстранување од нечистотија. Резервоарот мора да биде заштитен од корозија, овој елемент во некои машини може да има керамички слој кој не дозволува да се појави статички електрицитет, а исто така ги уништува бактериите.
Апаратите за меурчиња во воздухот исто така имаат недостатоци, има малку од нив:
недостаток на доверба на потрошувачите во нив;
одржувањето на услугата на таквата опрема е недоволно развиено, но во блиска иднина овој проблем ќе исчезне.
Општо, искуството со употреба на машини за меури со воздух е позитивно, тие се особено добри за големи семејства, луѓе кои страдаат од алергии (бидејќи се користи минимум хемија, некои се мијат во такви машини со помош на ореви од сапуница).

Перење и современи технологии
Перење и современи технологии
Перење и современи технологии
Перење и современи технологии Перење и современи технологии Перење и современи технологииHome | Articles

November 28, 2022 16:47:40 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting