О одабиру роботског усисивача

Признајте: највероватније вам се свидела прича о штуци и Емелији, која је лежала на шпорету, док су сви домаћи задаци рађени без његовог учешћа, као дете. Дошавши кући после напорног радног дана, апсолутно не желим да радим кућне послове: како се не сетити бајке у којој су сви задаци извршени аутоматски. Али зато је доба високих технологија да се бајка оствари ... бар део ње. Усисивачи-роботи могу вам пружити сасвим изводљиву помоћ у одржавању чистоће и реда. Ови невероватни аутомобили се сами возе око ваше куће, усисавају подове и тепихе, а затим сами истресу смеће и почну се пунити! Али да би се тако користан помоћник појавио у вашем дому, прво га морате купити. Али ту се могу појавити проблеми, јер чак и консултанти у трговинским ланцима понекад нису упознати са принципима свог избора. Да бисте попунили празнине у знању, саветујемо вам да се упознате са материјалима из нашег чланка ...
Одмах уочимо да овај проналазак није погодан за све. Немогуће је надати се да ће овај уређај у потпуности преузети функције сређивања ствари у стану. Може само да помогне у одржавању чистоће. Ако нисте љубитељ савршеног реда, где су све ствари на својим местима, а на поду нема нити једне жице или расутих ствари, овај изум није за вас.
Техничка опрема робота
Једноставно речено, које уређаје, четке и сензоре уређај има. За висококвалитетно чишћење потребно је да има најмање три четке: главну, у коју се усисава прашина и врло мали отпад, четку или чак две за велике остатке и бочну четку за чишћење подножја и углова просторије .
Веома су важни и они уређаји робота који нису одговорни за чишћење, већ за његово кретање у свемиру. Инфрацрвени сензори су стандардни, који су укључени у готово све такве уређаје. Омогућавају роботу да избегне препреке на свом путу. Неки, напреднији модели такође су опремљени сензорима који откривају места загађења и усмеравају саобраћај на такво место.
Списак програма рада
Различити модели имају различите програме за чишћење куће, као што су тепих, дрво, плочице, тепих дугих гомила. Наравно, што више уређаја има могућности, то ће постати кориснији и функционалнији помоћник.
Капацитет батерије
За уобичајено чишћење стана потребно је око 2 сата за роботски усисивач. Међутим, неће сви модели батерије имати довољно времена за ово, мораћете стално да надгледате уређај: да ли се зауставио усред чишћења.
Могућност програмирања
Неки модели имају могућност програмирања почетка чишћења у одређено време - ово може бити корисно ако сте ретко код куће или требате времена да уредите стан пре доласка гостију или важног догађаја.
Произвођач
Данас нема толико компанија које производе роботске усисиваче, посебно у поређењу са произвођачима других кућних апарата. Један од најпознатијих и најпоузданијих брендова је америчка компанија иРобот. Такође активни учесници на тржишту су кинески и корејски произвођачи, али испада да су њихови модели углавном копије америчких уређаја. Природно, роботи различитих марки се значајно разликују у цени.
Избор одређеног модела робот усисивача треба да се заснива на вашим потребама и финансијским могућностима. Данас су ови уређаји веома скупи и не купује их из забаве, попут занимљиве играчке. Размислите за шта вам заиста треба, тада ће избор бити лакши.

О одабиру роботског усисивача
О одабиру роботског усисивача
О одабиру роботског усисивача
О одабиру роботског усисивача О одабиру роботског усисивача О одабиру роботског усисивачаHome | Articles

December 2, 2022 01:56:02 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting