Относно избора на роботизирана прахосмукачка

Признайте си: най-вероятно сте харесали приказката за щуката и Емеля, която лежеше на печката, докато всички домашни бяха изпълнени без негово участие, като дете. След като се прибрах след тежък работен ден, абсолютно не искам да се занимавам с домакинска работа: как да не си спомняте приказка, в която всички задачи се изпълняваха автоматично. Но затова е епоха на високите технологии да сбъднеш една приказка ... поне част от нея. Прахосмукачките-роботи просто могат да ви осигурят напълно осъществима помощ за поддържане на чистотата и реда. Тези невероятни коли се движат сами около къщата ви, вакуумират пода и килимите, а след това сами изтръскват боклука и започват да се зареждат! Но за да се появи такъв полезен асистент във вашия дом, първо трябва да го купите. Но тук могат да възникнат проблеми, тъй като дори консултантите в търговските вериги понякога не са запознати с принципите на своя избор. За да запълните пропуските в знанията, ви съветваме да се запознаете с материалите от нашата статия ...
Нека забележим веднага, че това изобретение не е подходящо за всички. Невъзможно е да се надяваме, че това устройство напълно ще поеме функциите за подреждане на нещата в апартамента. Той може само да помогне за поддържане на чистотата. Ако не сте привърженик на перфектния ред, където всички неща са на местата си и по пода няма нито един проводник или разпръснати неща, това изобретение не е за вас.
Техническо оборудване на робота
Просто казано, какви джаджи, четки, сензори има устройството. За висококачествено почистване той трябва да има поне три четки: основната, с която се засмуква прах и много дребни отпадъци, четка или дори две за големи отпадъци и странична четка за почистване на первази и ъгли на стаята .
Онези устройства на робота, които не отговарят за почистването, а за неговото движение в космоса, също са много важни. Инфрачервените сензори са стандартни, които са включени в почти всички подобни устройства. Те позволяват на робота да избягва препятствия по пътя си. Някои, по-усъвършенствани модели също са оборудвани със сензори, които откриват местата на замърсяване и насочват трафика към такова място.
Списък на работните програми
Различните модели имат различни програми за почистване на къщата, като килим, дърво, плочки, мокет с дълги купчини. Естествено, колкото повече опции има устройството, толкова по-полезен и функционален асистент ще стане.
Капацитет на батерията
Стандартното почистване в апартамент ще отнеме около 2 часа за робот-прахосмукачка. Не всички модели на батерията обаче ще имат достатъчно време за това, ще трябва постоянно да наблюдавате устройството: дали е спряло в разгара на почистването.
Възможност за програмиране
Някои модели имат възможност да програмират началото на почистването в точно определен час - това може да бъде полезно, ако рядко сте у дома или трябва да имате време да подредите апартамента си, преди да пристигнат гостите или важно събитие.
Производител
Днес няма толкова много компании, които правят роботизирани прахосмукачки, особено в сравнение с производителите на други домакински уреди. Една от най-известните и надеждни марки е американската компания iRobot. Също така активни участници на пазара са китайски и корейски производители, но техните модели в по-голямата си част се оказват копия на американски устройства. Естествено, роботите от различни марки се различават значително по цена.
Изборът на конкретен модел робот прахосмукачка трябва да се основава на вашите нужди и финансови възможности. Днес тези устройства са много скъпи и купуването им за забавление, като интересна играчка, не си струва. Помислете за какво наистина ви е необходим, тогава изборът ще бъде по-лесен за извършване.

Относно избора на роботизирана прахосмукачка
Относно избора на роботизирана прахосмукачка
Относно избора на роботизирана прахосмукачка
Относно избора на роботизирана прахосмукачка Относно избора на роботизирана прахосмукачка Относно избора на роботизирана прахосмукачкаHome | Articles

November 29, 2022 12:34:42 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting