Остри ЛЦД-телевизори во споредба со моделите на други производители

По триумфалниот влез на стереоскопските технологии на пазарите за домашно кино, дојде време на молк и веројатно повторно проценување на неговото место. Но, да бидеме искрени и да забележиме дека доаѓањето на 3Д доведе до сериозен скок на квалитетот на телевизиските пазари. Програмерите почнаа да посветуваат поголемо внимание на висококвалитетната слика, особено на заситените сцени со движење, бидејќи всушност тие забележуваат најголем број артефакти при гледање 3Д филмови.
Исто така, самата ЛЦД-матрица не застана настрана. Во овој преглед ќе ве запознаеме со новиот Sharp LC-40LE830RU 3D LCD телевизор.
Кога го развија овој модел на LCD телевизор, дизајнерите одлучија да го задржат традиционалниот изглед на случајот. Класичната силуета на новина е извршена во строга шема на бои на црн лак. Мала рамка околу ЛЦД-матрицата, со големина од само 1 инч, визуелно ги проширува границите на дисплејот, дозволувајќи им на хероите од филмот, како да се каже, да влезат во салата. Покрај добриот квалитет на сликата, 3D LCD телевизорот на Sharp има и високо развиени мултимедијални можности.
Експертиза
Менито за поставки на Sharp LCD телевизорот е направено во добро познат корпоративен стил. Навигацијата е пригодна и едноставна, локализирана GUI без грешки.
Добриот квалитет на фабричките поставки на уредот му овозможува да прикажува слики слободно, без дополнителни прилагодувања.
Видливост со одлична осветленост и точност на бојата. Дури и со очилата за ролетните, осветленоста на сликата е прилично оптимална, текстурата е јасно разработена, благодарение на што сликата станува многу обемна и реална.
Дури и со типична резолуција на LCD телевизор, снимката изгледа многу импресивно. Чистите и длабоки црни на екранот се во совршена хармонија со одличните детали и текстураните позадини. Прикажување на динамични сцени во квалитет без никакви претензии, дури и на брза панорама нема за што да се придржувате.
Ако одите во HD формат, сликата ќе биде додадена со детали, а позадината ќе биде чиста, што ќе додаде дополнителен волумен на низата на видеото. Процесорот ќе заврши одлична работа во претворањето на видеата во стереоскопски формат, а филмот ќе стане уште поспектакуларен.
Звучната патека во 3Д режим работи совршено, прилагодувајќи ги поставките, добивате многу добар звук со голема автентичност на настаните што се случуваат на екранот. Вградениот сабвуфер прикажува звуци многу добро.
Остриот LCD телевизор се справува со работата со плус. Видливоста на екранот изгледа скоро совршено.

Остри ЛЦД-телевизори во споредба со моделите на други производители
Остри ЛЦД-телевизори во споредба со моделите на други производители
Остри ЛЦД-телевизори во споредба со моделите на други производители
Остри ЛЦД-телевизори во споредба со моделите на други производители Остри ЛЦД-телевизори во споредба со моделите на други производители Остри ЛЦД-телевизори во споредба со моделите на други производителиHome | Articles

December 5, 2022 04:05:15 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting