Опрема за имплементацију ДВБ-Т пројеката

Будући да су сви стандарди породице ДВБ засновани на МПЕГ-2 стандарду дигиталне компресије, да би се организовало емитовање у ДВБ-Т, потребан је исти сет опреме као и за организовање сателитског дигиталног емитовања. То су пре свега видео / аудио енкодери МПЕГ-2 ДВБ, ИП / ДВБ енкапсулатори и мултиплексери. Разликују се само модулатори, јер се сваки од ДВБ стандарда (-С, -Ц, -Т) прецизно разликује по својој врсти модулације, будући да сваки је дизајниран за оптималан пренос преко различитих физичких медија (каблови, сателитске везе, бежични пренос).
Као пример изградње радиодифузног центра у стандарду ДВБ-Т, можемо размотрити састав и принцип деловања испитне зоне за емитовање ДВБ-Т, која је створена у Москви на основу радиодифузног центра ОКТОД уз активно учешће СИРУС СИСТЕМС-а, који су испоручили и инсталирали читав сет опреме за формирање канала МПЕГ-2 ДВБ.
Опрема коју испоручују СИРУС СИСТЕМС укључује: ЦОДИЦО Е-1000 Профессионал видео енкодери, ЦОДИЦО Е-1000 Аудио аудио енкодери, ЦОДИЦО РТМ-3800 мултиплексер, ЦОДИЦО ИГВ-600 ИП ДВБ енкапсулатор, медијски сервер, ДВБ-Т претплатнички пријемници, контролу и надзор систем, програм загарантоване испоруке података ФАЗЗТ систем дигиталне испоруке. На централној предајној станици формира се пакет дигиталних програма који се емитују у ДВБ-Т стандарду на фреквенцији једног од земаљских телевизијских канала (34 канала, 578 МХз). Претплатнички пријемници примају сигнал из ваздуха, декодирају га и шаљу видео и звук на телевизор. Радио програми могу се излазити из пријемника на аудио појачало за слушање. Истовремено са ТВ и ПБ програмима у пакету, подаци о ИП саобраћају се преносе одвојеним каналом. Истовремено се организују и једносмерни пренос података без повратног канала и приступ Интернету по асиметричној шеми са захтевом путем диал-уп везе.
Створени систем омогућава организовање преноса у једном пакету, на једној носећој фреквенцији, до 4 телевизијска програма, 8 радио програма и канал за пренос података. Пријем се врши на конвенционалним телевизијским антенама.

Опрема за имплементацију ДВБ-Т пројеката
Опрема за имплементацију ДВБ-Т пројеката
Опрема за имплементацију ДВБ-Т пројеката
Опрема за имплементацију ДВБ-Т пројеката Опрема за имплементацију ДВБ-Т пројеката Опрема за имплементацију ДВБ-Т пројекатаHome | Articles

November 26, 2022 22:32:53 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting