Од што се состои сателитска антена?

Сателитската антена се состои од огледало, елементи за поставување на конверторот и суспензија. Постојат два вида закачалки: азимут-елевација и поларна. Антените со суспензија на висина на азимут ви овозможуваат да ја наместите антената на кој било сателит и да ја поправите цврсто. Поларизираната суспензија овозможува пренамена на антената од еден на друг сателит користејќи електрично активирана лост. Овој систем ви овозможува да примате над сто телевизиски програми. Името на овој вид суспензија доаѓа од фактот дека оската околу која се врти антената во овој случај се покажува дека е насочена кон Северната Starвезда.

Од што се состои сателитска антена?
Од што се состои сателитска антена?
Од што се состои сателитска антена?
Од што се состои сателитска антена? Од што се состои сателитска антена? Од што се состои сателитска антена?Home | Articles

December 2, 2022 00:48:48 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting