Оборудване за изпълнение на DVB-T проекти

Тъй като всички стандарти на семейството DVB се основават на стандарта за цифрово компресиране MPEG-2, за да се организира излъчване в DVB-T, се изисква същият комплект оборудване, както за организиране на сателитно цифрово излъчване. На първо място, това са видео / аудио енкодери MPEG-2 DVB, IP / DVB капсулатори и мултиплексори. Различават се само модулаторите, тъй като всеки от DVB стандартите (-S, -C, -T) се различава точно по своя тип модулация, тъй като всеки е проектиран за оптимално предаване през различни физически носители (кабелни, сателитни връзки, по въздуха).
Като пример за изграждане на излъчващ център в стандарта DVB-T можем да разгледаме състава и принципа на работа на тестовата зона за излъчване DVB-T, която е създадена в Москва на базата на излъчващия център OKTOD с активното участие на SYRUS SYSTEMS, които доставиха и инсталираха целия набор от каналообразуващо оборудване MPEG-2 DVB.
Оборудването, предоставено от SYRUS SYSTEMS, включва: CODICO E-1000 Professional видео енкодери, CODICO E-1000 Audio аудио енкодери, CODICO RTM-3800 мултиплексор, CODICO IGW-600 IP DVB капсулатор, медиен сървър, DVB-T абонатни приемници, контрол и мониторинг система, програмата за гарантирана доставка на данни FAZZT Цифрова система за доставка. В централната предавателна станция се формира пакет от цифрови програми и се излъчва в стандарта DVB-T на честотата на един от наземните телевизионни канали (34 канала, 578 MHz). Абонатните приемници получават сигнала от въздуха, декодират го и изпращат видео и звук към телевизора. Радиопрограмите могат да се извеждат от приемника към аудио усилвател за слушане. Едновременно с телевизионни и PB програми в пакета, данните за IP трафика се предават по отделен канал. В същото време се организират както еднопосочно предаване на данни без обратен канал, така и достъп до Интернет по асиметрична схема с заявка чрез комутируема връзка.
Създадената система позволява организиране на предаването в един пакет, на една носеща честота, до 4 телевизионни програми, 8 радиопрограми и канал за предаване на данни. Приемането се извършва на конвенционални телевизионни антени.

Оборудване за изпълнение на DVB-T проекти
Оборудване за изпълнение на DVB-T проекти
Оборудване за изпълнение на DVB-T проекти
Оборудване за изпълнение на DVB-T проекти Оборудване за изпълнение на DVB-T проекти Оборудване за изпълнение на DVB-T проектиHome | Articles

December 3, 2022 15:08:45 +0200 GMT
0.009 sec.

Free Web Hosting