Најдобра правосмукалка меѓу своите врсници

Ваквите правосмукалки можат да вршат не само хемиско чистење, туку и влажни и прскаат влага низ просторијата. Со помош на вакви правосмукалки, можете да го исчистите не само подот, туку и прозорците, завесите, па дури и да ги отстраните блокадите во бањата. Собирањето на истурена течност е исто така лесно. Растворот за чистење во вакви правосмукалки излегува под притисок, што лесно ќе влезе во самата основа на купот на тепихот. Специјален состав за детергент ќе се справи со секоја нечистотија. Валканата вода се цица со помош на испуштениот воздух, а самиот куп се протега, што му дава на килимот својата поранешна убавина. Дури и најдобрата правосмукалка за перење има и предности и недостатоци:
- ваквите правосмукалки се многу потешки од конвенционалните;
- честопати немаат функција за намотување на тантелата;
- движењето со вакви правосмукалки е многу потешко;
- моќта на вшмукување обично не надминува 300W;
Правосмукалките со тајфунски систем, работат на таков начин што правот, со помош на создадениот проток на воздух, останува во посебен пластичен собирач на прашина. Ваквите правосмукалки задржуваат до 96% прашина. Тие често се опремени со јаглен и други филтри.
Како по правило, ваквите модерни и висококвалитетни правосмукалки ги купуваат луѓе кои се селат во нови домови. Среќни сопственици на станови во нови згради се обидуваат да ги опремат своите домови од највисока класа. Особено, мултифункционалните и моќни апарати за домаќинство играат значајна улога во удобните услови за живеење.
Често должината на кабелот во голема мера влијае на употребливоста. Стандардната должина е околу 6 метри. Исто така, треба да обрнете внимание на тоа колку е компактен правосмукалката, бидејќи е преклопено многу повеќе време. Дизајнот и бојата се веќе крајните критериуми за избор.
Најдобрата правосмукалка за чистење е онаа опремена со филтри за вода.
Овие вакууми за чистење користат четири фази на чистење на површината:
1. Четири потоци насочени едни кон други формираат завеса за вода. Кои, со помош на вода, чуваат прашина.
2. Втор филтер. Ја задржува преостанатата прашина со мешање на воздух и вода.
3. Се задржува прашината, која е веќе навлажнета во првата и втората фаза, но не и онаа што веќе се смири, но продолжува да ротира во воздушните струи. (Токму овој филтер треба понекогаш да се измие)
4. Чистење на ХЕПА, антиалергично, чисти од микрочестички и разни бактерии. Овој филтер исто така има потреба од чистење.
Правосмукалки со аквафилтер исто така се користат за собирање вода и чистење на цевки.

Најдобра правосмукалка меѓу своите врсници
Најдобра правосмукалка меѓу своите врсници
Најдобра правосмукалка меѓу своите врсници
Најдобра правосмукалка меѓу своите врсници Најдобра правосмукалка меѓу своите врсници Најдобра правосмукалка меѓу своите врснициHome | Articles

December 2, 2022 01:14:10 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting