Направете лесен преносен ладилник!! 2021-03-07

Со доаѓањето на топла сезона, се јавува потреба за таков производ како фрижидер за автомобил. Производот е неопходен, особено во услови на оддалеченост од цивилизацијата, за време на рекреација на отворено, ако имате долго патување со автомобил и никогаш не знаете дека може да има различни ситуации. Можете да го купите ова нешто во продавницата, но е скапо, но вреќата фрижидер направете ја сами ќе ви овозможи не само да се чувствувате како господар, туку и да заштедите пари за други потреби.
Објавувањето на LG Nexus 4 стана настан на пазарот за паметни телефони.Креиран од две светски познати корпорации Гугл и ЛГ, предизвика голем интерес. Се покажа дека овој паметен телефон може да се натпреварува со кој било претставник на слична група производи.
Принципот на работа на оваа ставка е ист како оној на термосот. За да креирате авто-фрижидер со свои раце, потребна ви е обична торба за купување, чии димензии можат да бидат од која било големина, сето тоа зависи од вашите потреби. Исто така, мора да купите полиетиленска пена облечена во фолија (други варијанти на името се топлинска изолација, полиизол, изолон), двострана и обична скоч лента, ножици. Што се однесува до изолаторот на топлина - можете да го купите во продавница за градежни работи, подобро е ако фолијата е од двете страни, колку е подебел материјалот, толку ќе бидат подобри неговите карактеристики на топлинска изолација, што значи дека вашите производи ќе останат ладни подолго.
Една фаза. Потребно е да се отсече изолаторот на топлина, така што да одговара на големината на вреќата. Треба да добиете кутија, која подоцна ќе ја ставите во торбата. Забележете дека ќе ви треба и прекривка. За да ја дадете посакуваната форма на изолонот, користете двострана лента, треба да се залепи околу периметарот на добиеното дно на контејнерот. Потоа закачете ги страничните wallsидови на овој елемент и термичкиот контејнер е подготвен, останува само да се обработат шевовите со леплива лента, по можност алуминиум, но можете и без тоа. Сега вметнете го контејнерот во вреќата - ова е последната фаза, торбата за автомобил во фрижидер е подготвена. Се разбира, ако не ставите акумулатори на ладно, тоа нема да работи, можете да користите мраз од замрзнувачот во нивниот капацитет.
Акумулатори на студ
Сосема е можно да се користат пластични шишиња, но тие имаат значителен недостаток - заземаат многу простор, а враќањето на студот е мало. Многу е поефикасно да се користат пластични кеси со прицврстувач, бидејќи се помали, тие даваат повеќе студ. Изберете го бројот на кесички Zip Lock врз основа на големината на вашата торба. Контејнерите за мраз треба да бидат рамномерно распоредени во вреќата за храна.
Практиката на употреба докажа дека само по половина ден мразот почна да се топи. За да ја задржите температурата во вреќата што е можно поладна, треба да ја отворате поретко.

Направете лесен преносен ладилник!! 2021-03-07
Направете лесен преносен ладилник!! 2021-03-07
Направете лесен преносен ладилник!! 2021-03-07
Направете лесен преносен ладилник!! 2021-03-07 Направете лесен преносен ладилник!! 2021-03-07 Направете лесен преносен ладилник!! 2021-03-07Home | Articles

December 5, 2022 21:01:51 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting