Наоѓање на висококвалитетни телевизори со рамен панел

Денес, телевизорите со рамен екран стануваат сè попопуларни, а телевизорите CRT се минато. Таквите телевизори имаат рамни дисплеи со мала дебелина, поради што се нарекуваат рамни телевизори. Тие започнаа да се развиваат благодарение на технологиите - тоа се ЛЦД-а и плазма.
Рамните телевизори се погодни не само во дизајнот, но исто така не се опасни за употреба, тие не експлодираат бидејќи не користат висок напон, а само на таков екран можете да добиете неискривена и стабилна слика.
Рамните телевизори се разликуваат не само по големината на екранот, тие исто така доаѓаат во плазма и ЛЦД.
ЛЦД-телевизори (модели со дијагонала на екранот од 7 инчи до 37 инчи), ако дијагоналата на екранот е поголема од 37 инчи, тогаш овде може да се користат и двете технологии, иако плазма телевизорите се ретки, но во телевизорите со дијагонала на екранот од 42 инчи се користат и двете технологии и скоро 50 до 50. колку е поголема дијагоналата, толку повеќе плазма телевизори преовладуваат, иако има ЛЦД-телевизори, но има многу помалку од нив.
Колку е поголема резолуцијата на екранот, толку е подобар квалитетот на сликата.
Што се ЛЦД-а? Ова е метод за модулирање на светлината со користење на ќелии со течни кристали, односно, сликата на таков екран се формира поради преклопување или пренесување на светлината од задните осветлувачки ламби од многу клетки-пиксели, тие стануваат делумно или целосно затворени или транспарентни, за да можете да ја контролирате светлината од ламбата, притоа создавајќи целосна слика и има широк спектар на тонови на бои што ги прикажува екранот. ЛЦД-технологијата е безбедна за очите и не трепери.
Но, плазма-екранот е две стаклени плочи, меѓу кои има пикселни клетки, тие емитуваат светлина, бидејќи се полни со инертен гас, се појавува празнење во плазма, дава ултравиолетово зрачење, благодарение на сјајот на фосфор, клетките се покриени со него. Врз основа на различни видови на фосфор, се формираат 3 основни бои, кои го одредуваат целиот спектар на нијанси на бои на сликата. Бидејќи стаклото не пренесува ултравиолетова светлина, плазма телевизорите се безбедни за здравјето на луѓето.
Изборот на телевизор со рамен панел е многу важен, бидејќи квалитетот на сликата зависи од исправноста на таквиот избор, без разлика колку ни се чини дека и двете технологии се исти, но резултатот во квалитетот на дисплејот може да се разликува .

Наоѓање на висококвалитетни телевизори со рамен панел
Наоѓање на висококвалитетни телевизори со рамен панел
Наоѓање на висококвалитетни телевизори со рамен панел
Наоѓање на висококвалитетни телевизори со рамен панел Наоѓање на висококвалитетни телевизори со рамен панел Наоѓање на висококвалитетни телевизори со рамен панелHome | Articles

November 26, 2022 20:55:46 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting