Намиране на висококачествени плоски телевизори

Днес телевизорите с плосък екран стават все по-популярни, а CRT телевизорите остават в миналото. Такива телевизори имат плоски дисплеи с малка дебелина, поради което се наричат ​​плоски телевизори. Те започнаха да се разработват благодарение на технологиите - това са LCD и плазма.
Плоските телевизори са удобни не само в дизайна, но и не са опасни за използване, те не експлодират, тъй като не използват високо напрежение и само на такъв екран можете да получите неизкривено и стабилно изображение.
Плоските телевизори се различават не само по размер на екрана, те също се предлагат в плазмен и LCD.
LCD телевизори (модели с диагонал на екрана от 7 инча до 37 инча), ако диагоналът на дисплея е повече от 37 инча, тогава и двете технологии могат да се използват тук, въпреки че плазмените телевизори са рядкост, но при телевизори с диагонал на екрана 42 инча , се използват и двете технологии, и почти 50 до 50. колкото по-голям е диагоналът, толкова повече преобладават плазмените телевизори, въпреки че има LCD телевизори, но има много по-малко от тях.
Колкото по-висока е разделителната способност на екрана, толкова по-добро е качеството на картината.
Какво представляват LCD дисплеите? Това е метод за модулиране на светлина с помощта на клетки с течни кристали, т.е. изображението на такъв екран се формира поради припокриването или предаването на светлина от лампите с подсветка от много клетки-пиксели, те стават частично или напълно затворени или прозрачни, така че можете да контролирате светлината от лампата, като същевременно създавате цяло изображение и има широка гама от цветни тонове, показвани от екрана. LCD технологията е безопасна за очите и не трепти.
Но плазменият екран е две стъклени плочи, между които има пикселни клетки, те излъчват светлина, тъй като са пълни с инертен газ, в него възниква плазмен разряд, той дава ултравиолетова радиация, благодарение на сиянието на фосфор, тъй като клетките са покрити с него. На основата на различни видове фосфор се формират 3 основни цвята, които определят целия спектър от цветови нюанси на изображението. Тъй като стъклото не пропуска ултравиолетова светлина, плазмените телевизори са безопасни за човешкото здраве.
Изборът на телевизор с плосък панел е много важен, тъй като качеството на изображението зависи от правилността на такъв избор, независимо как ни се струва, че и двете технологии са еднакви, но резултатът в качеството на дисплея може да се различава .

Намиране на висококачествени плоски телевизори
Намиране на висококачествени плоски телевизори
Намиране на висококачествени плоски телевизори
Намиране на висококачествени плоски телевизори Намиране на висококачествени плоски телевизори Намиране на висококачествени плоски телевизориHome | Articles

November 28, 2022 02:33:53 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting