Намена замрзивача

Замрзивач је место где се смрзнута храна може чувати чак и на кратко. Професионалци верују да замрзивач треба да буде у стању не само да се брзо замрзне, већ и да дуже време складишти смрзнуту храну. Ако су на замрзивачу четири звездице, онда задовољава ове параметре. У случају да се смрзнута храна може кратко чувати у замрзивачу, али не може да се замрзне, такав замрзивач мора имати три звездице. Штавише, његова температура не може бити виша од -18 степени. Да бисте сачували витамине и хранљиве састојке у смрзнутој храни, неопходно је брзо замрзавање. Што је нижа укупна температура у комори, брже ће се смрзнута храна замрзнути. Режим брзог хлађења снижава температуру за шест степени ради брзог смрзавања. Чим се укључи такав режим, индикатор о томе обавештава укључивањем црвеног светла.
Ако замрзивач предвиђа природно замрзавање, тада температура у комори не би требало да буде већа од -24 степени. Али постоје и такви модели замрзивача, чија температура износи -32 степени. Овај режим се такође може приписати супер смрзавању. Брзо хлађење спречава стварање комадића леда у храни. У супротном, током одмрзавања сви сокови ће се изгубити због такве штете. Квалитет укуса таквих производа има прилично ниске карактеристике.
Стручњаци верују да је најбоље смрзнуту храну чувати на -18 ° Ц. Месо се може чувати на овој температури 12 месеци. Ако је температура у замрзивачу -12 степени, онда се поврће и месо у њему могу чувати три месеца. И само две недеље храну можете чувати у замрзивачу на температури од -6 степени. У случају да је температура у комори виша од -18 степени, тада овај модел припада нискотемпературном БХП. Ови замрзивачи су обележени са две звездице. Такви фрижидери треба да имају температуру не већу од -12 степени. Сви замрзивачи који су опремљени функцијом брзог замрзавања хладе се компресијом.

Намена замрзивача
Намена замрзивача
Намена замрзивача
Намена замрзивача Намена замрзивача Намена замрзивачаHome | Articles

November 26, 2022 22:34:49 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting