Модерна и ефикасна циклонска правосмукалка

Правосмукалките се во многу различни видови, но сите тие се дизајнирани за една работа, да го одржуваат нашиот дом чист. Постојат оние кои прават добра работа и се ефтини, а има и такви со повисока цена.
Постојат правосмукалки, наречени циклонски правосмукалки. Тие се појавија не толку одамна, но веќе успеаја да стекнат популарност и почит. Во многу продавници, кога се приближуваме до излогот со овие правосмукалки, не можеме да ги прашаме продавачите како работат, па ајде да сфатиме како тие самите работат.
Ајде прво да разговараме за создавање на оваа правосмукалка.
Основач на принципот на работа на циклонски правосмукалки е ејмс Дајсон. Во 1986 година, една компанија го издаде првиот правосмукалка користејќи ја оваа технологија. Некое време подоцна, пронаоѓачот Jamesејмс го продаде својот патент за правосмукалка за циклон и во 1993 година ја издаде својата прва правосмукалка позната како Дејсон DC01.
Денес скоро секоја компанија произведува правосмукалки од овој тип, како и правосмукалки со аквафилтер.
Сега треба да дознаете како работи циклонска правосмукалка.
Најверојатно, Jamesејмс Дајсон бил многу добар физичар, бидејќи принципот на собирање нечистотија се заснова само на законот за центрифугална сила.
Самата циклонска правосмукалка има две комори: надворешна и внатрешна. Кога воздухот влегува во колекторот за прашина, тој започнува да се движи по посебна спирала со голема брзина, благодарение на тоа се крева нагоре. Благодарение на физичката сила, врз која се темели работата на правосмукалката, прашината се дели на мала и голема, а по што се дистрибуира: голема - надворешната комора и мала - wallsидовите на внатрешната комора. После тоа, веќе чистиот воздух излегува преку неколку филтри.
Самата правосмукалка е изработена од пластика, не се плаши од вода, а кога се користи, не се потребни заменливи елементи.
Ајде сега да ги разбереме предностите и недостатоците на циклонските правосмукалки.
Прво, за заслугите.
Многу добра предност на циклонските правосмукалки е нејзината тежина и димензии. Овие единици се прилично лесни и компактни. Ако ја купите оваа правосмукалка, може значително да заштедите простор и енергија на лицето кое го чисти.
Не му требаат никакви торбички за замена, така што ќе заштедите при купување на торбички за замена.
Циклонични правосмукалки исполнети со прашина не ја губат својата моќ.
Можете исто така лесно да ја измиете и исушите вашата правосмукалка.
Вреди да се споменат и недостатоците на циклонските правосмукалки.
Прво, по правосмукалка ќе мора да ја отстраните правот акумулиран во контејнерот за прашина.
Овие правосмукалки се многу бучни и бараат многу енергија.

Модерна и ефикасна циклонска правосмукалка
Модерна и ефикасна циклонска правосмукалка
Модерна и ефикасна циклонска правосмукалка
Модерна и ефикасна циклонска правосмукалка Модерна и ефикасна циклонска правосмукалка Модерна и ефикасна циклонска правосмукалкаHome | Articles

December 3, 2022 04:50:26 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting