Модерна и ефективна циклонна прахосмукачка

Прахосмукачките се предлагат в много различни видове, но всички те са предназначени за едно нещо, за да поддържат дома ни чист. Има такива, които вършат добра работа и са евтини, а има и такива с по-висока цена.
Има прахосмукачки, наречени циклонични прахосмукачки. Те се появиха не толкова отдавна, но вече успяха да спечелят популярност и уважение. В много магазини, когато се приближим до витрината с тези прахосмукачки, не можем да попитаме продавачите как работят, така че нека разберем как работят сами.
Нека първо да поговорим за създаването на тази прахосмукачка.
Основоположникът на принципа на действие на циклоничните прахосмукачки е Джеймс Дайсън. През 1986 г. компания пусна първата прахосмукачка, използваща тази технология. Известно време по-късно изобретателят Джеймс продава патента си за циклонна прахосмукачка и през 1993 г. пуска първата си прахосмукачка, известна като Dayson DC01.
Днес почти всяка компания произвежда прахосмукачки от този тип, както и прахосмукачки с аквафилтър.
Сега трябва да разберете как работи циклонна прахосмукачка.
Най-вероятно Джеймс Дайсън е бил много добър физик, тъй като принципът за събиране на мръсотия се основава само на закона за центробежната сила.
Самата прахосмукачка циклон има две камери: външна и вътрешна. Когато въздухът навлезе в прахоуловителя, той започва да се движи по специална спирала с висока скорост, благодарение на това се издига нагоре. Благодарение на физическата сила, на която се основава работата на прахосмукачката, прахът се разделя на малък и голям и след това се разпределя: голям - външната камера и малък - стените на вътрешната камера. След това и без това чистият въздух излиза през няколко филтъра.
Самата прахосмукачка е изработена от пластмаса, не се страхува от вода и при използването й не са необходими сменяеми елементи.
Нека сега разберем предимствата и недостатъците на циклоновите прахосмукачки.
Първо, по същество.
Много добро предимство на циклоновите прахосмукачки е теглото и размерите му. Тези устройства са доста леки и компактни. Ако закупите тази прахосмукачка, можете значително да спестите място и енергия на лицето, което извършва почистването.
Не се нуждае от резервни торбички, така че ще спестите от закупуване на резервни торбички.
Циклоничните прахосмукачки, пълни с прах, не губят силата си.
Можете също така лесно да измиете и изсушите прахосмукачката си.
Струва си да се споменат и недостатъците на циклоничните прахосмукачки.
Първо, след прахосмукачка ще трябва да премахнете натрупания в контейнера за прах прах.
Тези прахосмукачки са много шумни и изискват много енергия.

Модерна и ефективна циклонна прахосмукачка
Модерна и ефективна циклонна прахосмукачка
Модерна и ефективна циклонна прахосмукачка
Модерна и ефективна циклонна прахосмукачка Модерна и ефективна циклонна прахосмукачка Модерна и ефективна циклонна прахосмукачкаHome | Articles

December 5, 2022 03:24:18 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting