Мини фрижидери

Потражња за малим фрижидерима расте свакодневно. Најчешће се користе у канцеларијама, хотелима, забавним комплексима, болничким одељењима повећаног комфора. Главна погодност је што заузимају мало простора, многи модели имају дизајн који омогућава постављање у канцеларију или собу. Такође је прикладан уски фрижидер у земљи или у било ком другом привременом кућишту.
Такви кућни апарати могу бити преносни или стационарни, неки модели су уграђени у шипку или намештај. По типу хлађења, мали фрижидер може бити апсорпциони, термоелектрични или компресијски. Приликом уградње уграђених уређаја важно је да се елементи попут кондензатора (компресијско хлађење), измењивача топлоте (метода апсорпције) или плоче термичких компонената могу хладити.
Испаривач се користи за хлађење унутрашњег простора, сваки једнокоморни мини фрижидер има послужавник испод испаривача, захваљујући чему се подешава и температурни режим у замрзивачу, обично смештеном у горњем делу кућишта. Испаривач такође служи као контејнер за замрзивач. За постављање у канцеларију, оптималан ће бити мали фрижидер запремине не више од 85 цм, који се може ставити и испод стола.
Ниво буке
Неки модели компресионих фрижидера имају смањени ниво буке. Слабији звук током рада стварају апсорпциони уређаји, јер немају компресор и делове који се крећу. Најтиши, можда, термоелектрични фрижидери, у којима нема компресора, нема цеви за расхладно средство или покретних делова. Термоелектрични фрижидери су подељени у две класе, прва се користи у затвореном, а друга је преносна, може се користити било где. Фрижидери намењени за употребу у транспорту могу имати посебне причвршћиваче, помоћу којих се постављају на каросерију аутомобила, аутобуса, возова или плутајућих возила.
Како одабрати мини фрижидер?
Најприкладнији су термоелектрични фрижидери, али њихов трошак је за ред величине већи од изотермних (контејнери са топлотном изолацијом, где се батерије унапред хладе), ова техника дуже задржава ниску температуру. Најмоћнији су електро-гасни модели и модели компресије, можда су најскупљи, али имају прекидач за температуру.
Избором преносног мини фрижидера, пре свега, требало би да одлучите о захтевима за њега. Дакле, производи који се односе на изотермни тип су контејнер са топлотном изолацијом (обично полистирен), који се хлади специјалним (претходно замрзнутим у замрзивачу кућног фрижидера) хладњачима.

Мини фрижидери
Мини фрижидери
Мини фрижидери
Мини фрижидери Мини фрижидери Мини фрижидериHome | Articles

November 26, 2022 22:26:31 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting