Мини хладилници

Търсенето на малки хладилници нараства всеки ден. Най-често те се използват в офиси, хотели, развлекателни комплекси, болнични отделения с повишен комфорт. Основното удобство е, че заемат малко място, много модели имат дизайн, който им позволява да бъдат поставени в офис или стая. Подходящ е и тесен хладилник в страната или във всяко друго временно жилище.
Такива домакински уреди могат да бъдат преносими или стационарни, някои модели са вградени в бар или мебели. По тип охлаждане, малък хладилник може да бъде абсорбционен, термоелектричен или компресионен. При инсталиране на вградени уреди е важно елементи като кондензатор (компресионно охлаждане), топлообменник (метод на абсорбиране) или плочи от топлинни компоненти да могат да се охлаждат.
За изстудяване на вътрешното пространство се използва изпарител, всеки еднокамерен мини хладилник има поднос под изпарителя, благодарение на който се регулира и температурният режим във фризера, обикновено разположен в горната част на корпуса. Изпарителят служи и като контейнер за фризерното отделение. За поставяне в офис ще бъде оптимален малък хладилник с обем не повече от 85 см, който дори може да бъде поставен под маса.
Ниво на шума
Някои модели компресионни хладилници имат намалено ниво на шум. По-слаб звук по време на работа се създава от поглъщащите устройства, тъй като те нямат компресор и части, които се движат. Може би най-тихите термоелектрически хладилници, в които няма компресори, няма тръби за хладилен агент или движещи се части. Термоелектрическите хладилници са разделени на два класа, първият се използва на закрито, а другият е преносим, ​​може да се използва навсякъде. Хладилниците, предназначени за използване в транспорта, могат да имат специални крепежни елементи, с помощта на които се поставят върху каросерията на автомобили, автобуси, влакове или плаващи превозни средства.
Как да изберем мини хладилник?
Най-удобни са термоелектрическите хладилници, но цената им е с порядък по-висока от изотермичните (контейнери с топлоизолация, където батериите се охлаждат предварително), тази техника запазва ниска температура по-дълго. Най-мощните са електрогазовите модели и компресионните модели, те са може би най-скъпите, но имат температурен превключвател.
Избирайки преносим мини хладилник, на първо място, трябва да вземете решение за изискванията към него. Така че продуктите, свързани с изотермичния тип, представляват контейнер с топлоизолация (обикновено полистирол), който се охлажда от специални (предварително замразени във фризера на домакински хладилник) студени акумулатори.

Мини хладилници
Мини хладилници
Мини хладилници
Мини хладилници Мини хладилници Мини хладилнициHome | Articles

December 3, 2022 17:36:57 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting