Машини за перење LG Direct Drive

Кои се главните недостатоци на машините за перење? Репродуцирана бучава при перење и карактеристични вибрации. LG лансираше и продава машини за перење кои користат технологија на директен погон за решавање на овие недостатоци.
Принципот на такви машини за перење е прилично едноставен. Благодарение на генијалната идеја за прицврстување на моторот директно на барабанот за перење алишта, електричниот мотор го пренесува својот вртежен момент директно во кадата за перење алишта. Дизајнот на директен погон нема четки и ремен за пренесување, така што машината е многу потивка кога работи. Поради совпаѓањето на оските на вртење на моторот и барабанот, нивото на вибрации паѓа на речиси нула.
Нов дизајн за када за перење е воведен во машините за перење со директен погон. Втиснувањето на површината на барабанот стана подлабоко. Дупките во барабанот се намалени за да се намали оштетувањето на облеката за време на процесот на миење. Со примена на нов дизајн на барабанот, можно е да се зголеми обемот на перење и да се намали негативниот механички ефект врз ткаенините на алиштата за време на циклусот на вртење.
LG произведува машини за перење со директен погон. Моделите започнуваат со наједноставните уреди и завршуваат со најфункционалните.

Машини за перење LG Direct Drive
Машини за перење LG Direct Drive
Машини за перење LG Direct Drive
Машини за перење LG Direct Drive Машини за перење LG Direct Drive Машини за перење LG Direct DriveHome | Articles

December 8, 2022 00:33:47 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting