Машини за перење во IFA - 2012

52-от саем на потрошувачи на електроника во Берлин претстави неколку оригинални модели на машини за перење.
Концернот Бош-Сименс ги претстави машините за перење и сушење на Сименс iQ800. Карактеристика на овој модел е автоматската доза на прашок за перење или детергент, која се става во посебен резервоар. Неговото целосно полнење со детергент е наменето за најмалку 20 миења. Можете да ја контролирате машината и од нејзината локација и од далечина. Функцијата i-Dos автоматски ја прилагодува количината во зависност од тврдоста на водата, степенот на извалканост, тежината на алиштата, па дури и видот на ткаенината. Ова ќе ја отстрани вообичаената грешка на домаќинките - предозирање и прекумерно пенење.
Миле претстави уникатна машина. Наместо вообичаените копчиња и контроли на панелот, има само едно копче. Ја вклучува или исклучува машината. И машината се контролира од таблетот, со чија помош се избираат и поставуваат програмата за перење и дополнителните функции. Програмерите планираат сериско производство на вакви машини, но досега ова е само концепт.
Samsung направи без сензации. Таа само демонстрираше подобрени модели на технологија Eco Bubble, кои веќе му се познати на современиот потрошувач.

Машини за перење во IFA - 2012
Машини за перење во IFA - 2012
Машини за перење во IFA - 2012
Машини за перење во IFA - 2012 Машини за перење во IFA - 2012 Машини за перење во IFA - 2012Home | Articles

December 3, 2022 17:45:25 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting