Малки перални за висококачествено пране

По дизайн малките перални могат да бъдат разделени на следните три категории:
- автоматичен ( "Tefal");
- неавтоматичен с долно и хоризонтално разположение на активатора ( " Мини-Вятка ", " Фея ");
- неавтоматичен с вертикално разположение на активатора ( " Десна ", " Самара ", " Бебе ").
Трябва да се каже, че неавтоматичните малки по размер перални машини са предназначени за измиване на 1,5 кг сухо бельо, а освен това нямат притискащо устройство. Много разумно е да ги използвате при пране на дребни предмети (чорапи, кърпички, бебешки дрехи). Машината се поставя на стол или стол, а самото измиване се извършва благодарение на интензивната циркулация на сапунения разтвор, който прониква между порите и слоевете на материята без никакъв механичен ефект върху нея. В такива малки по размер перални машини циркулацията на сапунения разтвор се създава чрез вихрови движения, възбудени от активатора. Именно поради вихровото движение на разтвора, прането постоянно се обръща в различни посоки, което допринася за неговото цялостно и равномерно измиване. След края на прането водата се източва чрез гравитация, прането се изстисква ръчно или в автономна центрофуга.
Типична неавтоматична малка по размер перална машина се състои от капак, резервоар и корпус, в който е инсталирано електрическото оборудване на машината: кондензатори, двигател, защитно термично реле. Корпусът, капакът и резервоарът са изработени от пластмаса. Дисковият активатор, който задвижва електродвигателя, е разположен вътре в резервоара отстрани. Валът на активатора е свързан с вала на електродвигателя на малката пералня. Електродвигателят е закрепен с винтове към стената на резервоара, а самите винтове са покрити с електрически изолираща уплътняваща шпакловка. На корпуса на такава пералня има превключвател на захранващата верига, а също така има отвор за източване на сапунения разтвор на препарат. Монтажът на такъв отвор може да бъде затворен с пластмасова запушалка или свързан към единия край на дренажния маркуч, а другият му край е фиксиран в специален прорез в горния ръб на резервоара, когато машината работи. Нивото на водата в резервоара се контролира от специална маркировка. Капакът помага да се избегне пръскането на течност при изплакване и пране на дрехи и се закрепва с резета към корпуса на резервоара.

Малки перални за висококачествено пране
Малки перални за висококачествено пране
Малки перални за висококачествено пране
Малки перални за висококачествено пране Малки перални за висококачествено пране Малки перални за висококачествено пранеHome | Articles

December 6, 2022 17:09:37 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting