Мали машини за перење алишта за висок степен

По дизајн, малите машини за перење може да се поделат во следниве три категории:
- автоматски ( "Tefal");
- неавтоматско со дно и хоризонтално уредување на активаторот ( " Мини-Вјатка ", " Самовила ");
- неавтоматски со вертикално уредување на активаторот ( „ Десна “, „ Самара “, „ Бебе “).
Мора да се каже дека не-автоматските машини за перење со мала големина се дизајнирани за миење 1,5 кг сува постелнина, а исто така немаат уред за стискање. Многу е разумно да ги користите при миење мали предмети (чорапи, марамчиња, облека за бебиња). Машината е поставена на столче или столче, а самото перење се одвива поради интензивната циркулација на растворот за сапун, кој продира помеѓу порите и слоевите на материјата без никаков механички ефект врз неа. Во такви мали машини за перење, циркулацијата на растворот за сапуница се создава со движења на вител возбудени од активаторот. Поради движењето на вителот на растворот, алиштата постојано се вртат во различни насоки, што придонесува за негово темелно, па дури и перење. По завршувањето на миењето, водата се испушта со гравитација, алиштата се мијат рачно или во автономна центрифуга.
Типична неавтоматска машина за перење со мала големина се состои од капак, резервоар и обвивка во која е инсталирана електричната опрема на машината: кондензатори, мотор, заштитно термичко реле. Обвивката, капакот и резервоарот се изработени од пластика. Активаторот на дискот, кој го управува електричниот мотор, се наоѓа во внатрешноста на резервоарот од страната. Вратилото на активаторот е поврзано со вратилото на електричниот мотор на малата машина за перење. Електричниот мотор е прицврстен со завртки на wallидот на резервоарот, а самите завртки се покриени со електрично изолиран кит за заптивање. На обвивката на таквата машина за перење, има прекинувач за напојување, а има и дупка за одвод на растворот за детергент за сапуница. Поставувањето на таква дупка може да се затвори со пластичен затворач или да се поврзе со едниот крај на цревото за одвод, а другиот крај е фиксиран во посебен отвор на горниот раб на резервоарот кога работи машината. Нивото на водата во резервоарот се контролира со посебна ознака. Капакот помага да се избегне прскање на течност при плакнење и перење алишта, и се прицврстува со брави на телото на резервоарот.

Мали машини за перење алишта за висок степен
Мали машини за перење алишта за висок степен
Мали машини за перење алишта за висок степен
Мали машини за перење алишта за висок степен Мали машини за перење алишта за висок степен Мали машини за перење алишта за висок степенHome | Articles

December 3, 2022 07:06:54 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting