Мале машине за прање веша за врхунски веш

Према дизајну, мале машине за прање веша могу се поделити у следеће три категорије:
- аутоматски ( "Тефал");
- неаутоматски са дном и хоризонталним распоредом активатора ( " Мини-Виатка ", " Фаири ");
- неаутоматски са вертикалним распоредом активатора ( " Десна ", " Самара ", " Беба ").
Мора се рећи да су неаутоматске машине за прање малих димензија дизајниране за прање 1,5 кг сувог платна, а такође немају уређај за стискање. Веома је разумно користити их приликом прања ситних предмета (чарапа, марамица, одеће за бебе). Машина се поставља на столицу или столицу, а само прање се одвија због интензивне циркулације раствора сапуна који продире између пора и слојева материје без икаквог механичког утицаја на њега. У таквим машинама за прање малих димензија циркулацију раствора сапуна ствара вртложни покрети побуђени активатором. Због вртложног кретања раствора веш се непрестано окреће у различитим правцима, што доприноси његовом темељном и равномерном прању. По завршетку прања, вода се одводи гравитацијом, веш се истискује ручно или у аутономној центрифуги.
Типична неаутоматска машина за прање малих димензија састоји се од поклопца, резервоара и кућишта у којима је уграђена електрична опрема машине: кондензатори, мотор, заштитни термички релеј. Кућиште, поклопац и резервоар су израђени од пластике. Активатор диска, који покреће електромотор, налази се унутар резервоара са стране. Осовина активатора повезана је са осовином електромотора мале машине за прање веша. Електромотор је причвршћен вијцима за зид резервоара, а сами вијци су прекривени електрично изолационим заптивним китом. На кућишту такве машине за прање веша налази се прекидач круга напајања, а постоји и рупа за испуштање сапунастог раствора детерџента. Арматура такве рупе може се затворити пластичним чепом или повезати са једним крајем одводне цеви, а други крај је фиксиран у посебном прорезу на горњој ивици резервоара док машина ради. Ниво воде у резервоару контролише се посебном ознаком. Поклопац помаже у избегавању прскања течности приликом испирања и прања одеће и причвршћен је засунима на тело резервоара.

Мале машине за прање веша за врхунски веш
Мале машине за прање веша за врхунски веш
Мале машине за прање веша за врхунски веш
Мале машине за прање веша за врхунски веш Мале машине за прање веша за врхунски веш Мале машине за прање веша за врхунски вешHome | Articles

December 5, 2022 19:29:49 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting