Мазен wallид на фрижидерот

Ако ги земеме предвид американските рамо до рамо ладилници, тогаш е подобро да ги инсталирате вградени. Кога ќе се запознаете со европските фрижидери, можете да видите дека нивниот разменувач на топлина се наоѓа на задниот ид. Поради ова, таков фрижидер не може да се помести близу до идот. Тука се бара строго да се усогласат со упатствата препорачани од производителот. Најчесто, ова растојание од theидот до фрижидерот треба да одговара на растојание од 5-8 см Техниката направена во САД претпоставува целосно мазен wallид. Разменувачот на топлина во произведената опрема се наоѓа во долниот дел, на " основата ". Како резултат на овој аранжман, опремата може да се турка близу до wallидот, како и да се вгради во мебелот. Оваа позиција не може да се постигне со стандардна техника што не вклучува блискост.
Одржувањето на вакви фрижидери е изненадувачки едноставно денес. Но, не толку одамна, пред три години, таквата техника требаше да се грижи. Целата прашина мораше да се отстранува од разменувачот на топлина еднаш на секои три месеци. Современите технологии овозможуваат минимално собирање прашина. Со оглед на ова, одржувањето на ладилникот е минимално. Но, ако во просторијата се користат загреани подови, тогаш е потребно да се напушти таков фрижидер, во кој разменувачот на топлина се наоѓа во долниот дел. Работниот век на компресорот во овој случај ќе се намали. И потрошувачката на електрична енергија во фрижидерот ќе се зголеми.
Службениот фрижидер има прилично долг век на траење. Како што покажуваат фактите и сугерираат производителите, тој е способен да работи правилно до 10-15 години. Се согласувам дека малку обични фрижидери се способни правилно да служат долго време. Секако, фрижидерот рамо до рамо е дизајниран за оние кои претпочитаат поинтензивна употреба на оваа техника.
Овој фрижидер е способен да работи со полн товар во услови на висока температура. Температурата на воздухот може да достигне +40 степени, а фрижидерот нема да го почувствува овој товар. Но, во секој случај, најважниот квалитет на овој фрижидер е што дизајнот, како и работата без проблеми, се осмислени до најмалите детали.

Мазен wallид на фрижидерот
Мазен wallид на фрижидерот
Мазен wallид на фрижидерот
Мазен wallид на фрижидерот Мазен wallид на фрижидерот Мазен wallид на фрижидеротHome | Articles

December 5, 2022 02:06:42 +0200 GMT
0.009 sec.

Free Web Hosting