Ладилници со мала големина за употреба во мали простори

Оваа статија е наменета за сопствениците на мали кујни и за оние кои бараат мал фрижидер. Оваа тема е релевантна за многумина од нас, бидејќи големината на повеќето стандардни кујни остава многу да се посакува.
Ако подетално истражувате во темата фрижидери за мали кујни, тогаш вреди да се запре вашето внимание на тесните фрижидери, кои во исто време остануваат доста пространи и со висок квалитет. И покрај тоа, тие се исто така релативно ефтини. Има фрижидери широки само 48 см! Овие модели се најпогодни за мали семејства. Волуменот на комората во таков фрижидер е од 102 до 185 литри. Најчесто во современите фрижидери, системот за одмрзнување е автоматски (систем капка по капка). Калените армирани стаклени полици обично се прилагодуваат на висина. Добра идеја е ако полиците се заштитени со пластичен раб за да ве заштити од случајно истурена течност. Во долниот дел, обично има контејнер за овошје и зеленчук. На вратите на ваквите фрижидери, полиците на балконот треба да бидат прилагодливи по висина. Вратите можат повторно да се обесат (тие имаат можност да ја сменат насоката на отворање). Стандардната одржувана температура е 0-12 ° C, што е термостатски контролирано (електромеханички). Дополнително, малите ладилници се исто така опремени со послужавник за јајца и држач за шишиња. Замрзнувачот во вакви фрижидери е мал (25 литри), можеби 48 литри во некои модели. Капацитет на замрзнување до 3 кг на ден. Системот за одмрзнување е рачен, одржуваната минимална температура е -12-18? С. Во случај на прекин на електричната енергија, температурата ќе се задржи уште 15 часа. Фрижидерите со мала големина обично се со еден компресор.
На пазарот на домашни ладилници со мала големина, може да се разликува целосно функционален (со замрзнувач) и без него; еднокоморна и двокоморна. Дополнителна функција е антибактериското обложување на идовите.
Ако вашата кујна не е толку мала и можете да си дозволите фрижидер широк 54 см, тогаш вашиот избор станува поширок.
Малите фрижидери се многу големо откритие за малите кујни.

Ладилници со мала големина за употреба во мали простори
Ладилници со мала големина за употреба во мали простори
Ладилници со мала големина за употреба во мали простори
Ладилници со мала големина за употреба во мали простори Ладилници со мала големина за употреба во мали простори Ладилници со мала големина за употреба во мали просториHome | Articles

November 26, 2022 20:46:57 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting