Куповина телевизора за употребу у кухињи

У 40-инчним мониторима, најнапредније технологије данас су ЛЦД и плазма. Цене дисплеја сваке од технологија су приближно исте. Екрани се могу упоређивати у погледу засићености боја, трајности, контраста, захтева за напоном итд.
1. Контраст
У плаземским мониторима приказ тамних и црних подручја постиже се смањењем протока струје на одређена подручја панела. Овом методом се добија слика са високим контрастом. Однос контраста плазма монитора може бити и до 3000: 1.
Екрани са течним кристалима производе тамне мрље повећавајући енергију која се даје пикселу. Најновији технолошки напредак омогућава однос контраста од приближно 700: 1.
2. Засићење боје
Монитори плазме врло јасно репродукују читав опсег боја. Висока засићеност екрана постиже се чињеницом да свака ћелија панела садржи црвене, зелене и плаве компоненте. Технологија плазме пружа најтачнију репродукцију боја.
Екрани са течним кристалима користе кристално поларизациону технологију и због мале величине матрице пиксела постиже се врло велика јасноћа и живописност слике. Али они су инфериорни од плазма панела када је потребно приказивати сцене великом брзином промене слике.
3. Трајност
ЛЦД монитори могу радити и до 75.000 сати. У ствари, дуговечност екрана са течним кристалима одређује животни век лампе због чега се слика формира након претварања светлости. Ако не успе, лампа се може заменити.
Плазма панел ствара слику помоћу електричног импулса који утиче на ретке гасове (неон, ксенон, аргон). Језгра гасова се временом распадају и управо они утичу на дуговечност екрана, која износи око 30.000 сати.
4. Изгарање екрана
Чимбеник који треба узети у обзир приликом избора монитора. С тим у вези, ЛЦД монитори су супериорнији од плазма технологије, јер практично не прегоре. Екран плазме, под одређеним условима, почиње да сагорева након 15 минута.
5. Потрошња енергије
Флуоресцентна лампа ЛЦД монитора троши мање енергије од електрода ћелија плазме.
Стога, након разјашњења услова у којима ће се техника користити, није тешко одлучити се за избор приказа.
Осветљење је од велике важности у свакој соби. То је оно што ствара посебно расположење, атмосферу у соби. Одговарајући лустер или лампу можете пронаћи и у обичној продавници и у интернет продавници. Која је предност виртуелне продавнице? Овде можете да видите тоне опција за кратко време. Изаберите величину, боју, дизајн - шта год желите. А истовремено ћете уштедети много свог времена на бесмисленом премештању из једне продавнице у другу.

Куповина телевизора за употребу у кухињи
Куповина телевизора за употребу у кухињи
Куповина телевизора за употребу у кухињи
Куповина телевизора за употребу у кухињи Куповина телевизора за употребу у кухињи Куповина телевизора за употребу у кухињиHome | Articles

November 28, 2022 02:29:53 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting