Купете ги најновата генерација LED телевизори Philips

Зошто истиот филм изгледа толку поинаку во театарот и на ТВ-екранот? Излегува дека целата работа е во односот на размерот на ТВ-екранот, овој однос е 4: 3, а филмовите се прикажуваат на екранот со сооднос 16: 9, поради што кога филмовите со широк екран се прикажуваат на телевизија , црна лента останува над и под. Првите обиди за создавање телевизори со широк екран пропаднаа поради несовршеноста на катодната цевка и само со развојот на ЛЕР технологиите се оствари сонот на filmубителите на филмот.
Многу компании започнаа да експериментираат во оваа област. Појавата на ефтини предводени матрици овозможи создавање широки екрани, но сега форматот на телевизискиот сигнал не одговараше, а на страните се појавија црни ленти. LED телевизорите на Philips станаа вистински чекор напред во оваа област. Инженерите на Филипс предложија да се користи формат со слика на постојана висина и сега лентите исчезнаа од екраните кога гледаа и филмови и ТВ-емисии.
При прегледување на која било содржина на телевизискиот екран предводена од Philips, нема чувство на неточност, сликата е пропорционално светла и контрастна. Кога гледате телевизија, сликата не е растегната и кога гледате филмови, таа не е вертикално исечена. Сè изгледа исклучително природно, сликата е јасна и детална.
Дизајнерите на компанијата отидоа уште подалеку и сега го отелотворија модерниот формат 21: 9 што се користи во киносалите во метал и пластика. Ова е втора генерација на телевизори предводени од „Филипс“ и досега ниту една компанија нема издадено нешто слично на пазарот. Применети се сите најреволуционерни случувања за да се создаде ова чудо од инженерството. На пример, LED осветлување на екранот, менување во зависност од прикажаната слика и од условите на осветлување во просторијата и употребата на процесор со фреквенција близу до компјутерот ви овозможува да гледате волуметриски слики, додека го одржувате нивниот квалитет.
LED телевизорите на Philips ја комбинираат строгоста на дизајнот и иновативноста на техничките решенија што се користат во нив и се способни да им дадат радост на вистинските loversубители на филмот.

Купете ги најновата генерација LED телевизори Philips
Купете ги најновата генерација LED телевизори Philips
Купете ги најновата генерација LED телевизори Philips
Купете ги најновата генерација LED телевизори Philips Купете ги најновата генерација LED телевизори Philips Купете ги најновата генерација LED телевизори PhilipsHome | Articles

December 5, 2022 04:15:10 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting