Кој замрзнувач да избере?

Во наше време, кога луѓето конечно научија да го ценат своето здравје, апаратите за домаќинство што им помагаат во ова стануваат сè поважни. На пример, ова вклучува замрзнувачи. И поентата тука не е дури ни квалитетно зачувување на храната, туку количината на складирана храна. Признајте: на крајот на краиштата, во текот на летото, веројатно повеќе пати сте имале идеја дека би било убаво да замрзнете што повеќе овошје и зеленчук за зимата. Единствениот проблем е што стандардниот простор за замрзнувач на обичен фрижидер едноставно не може да содржи сè ... Но, озлогласените замрзнувачи имаат таква можност!
Архитектура на замрзнувач
Постојат вертикални и хоризонтални замрзнувачи. Поранешните, исто така наречени замрзнувачи, имаат висина од 65 до 200 см и по изглед личат на ладилници. Некои производители произведуваат фрижидери и замрзнувачи со ист дизајн: ваквите апарати, кога се поставени рамо до рамо, многу добро ја надополнуваат внатрешноста на кујната.Хоризонталните замрзнувачи или замрзнувачите на градите се фиоки што се отвораат нагоре. Со еднакви димензии, волуменот на хоризонталниот замрзнувач е малку поголем од вертикалниот, а потрошувачката на енергија е помала, но може да биде тешко да се „ регистрира “ ваков уред во вашиот дом.
Број на компресори
Препорачливо е замрзнувачот што го купувате да има два компресори. Во овој случај, ресурсот на замрзнувачот ќе биде поголем. Покрај тоа, замрзнувачите со два компресора понекогаш имаат и два независни оддели, што ви овозможува да чувате различна храна на различни температури или да ја одмрзнувате една по една.
Час за замрзнување во замрзнувачи
За да се посочи класата на замрзнување, вообичаено е да се користат симболи во форма на * симболи. Во овој случај, класата на замрзнување влијае и на максималниот рок на траење на храната. Во моментов, се усвоени следниве ознаки:
* - 6 ° С и рок на траење до 7 дена
** - 12 ° С и рок на траење до 30 дена
*** - 18 ° С и рок на траење до 90 дена
**** - температура под -18 ° C. Рок на траење до една година
Постојат и замрзнувачи во кои сите кутии работат во различни режими. Овие замрзнувачи се многу лесни за употреба и препорачуваме да ги разгледаме подетално.
Способност за замрзнување
Капацитетот на замрзнување на замрзнувачот се карактеризира со количина храна што може да се замрзне во рок од 24 часа и зависи од моќноста на компресорот и од класата на ладење.
Функција на акумулација на студ
Во случај на прекин на електричната енергија, замрзнувачот, кој има функција да акумулира студ, е во состојба да ги извршува своите функции долго време. Коморите имаат таква можност поради присуството на контејнери со специјална течност во нив. Оваа течност има висок капацитет на топлина, се лади многу бавно, а потоа исто толку полека „ дава студ “. Во области каде напојувањето е нестабилно, се препорачува да купите замрзнувачи во кои е обезбедена оваа функција.
Режим за брзо замрзнување
Овој режим ви овозможува да ја замрзнете храната што е можно побрзо и со тоа да спречите губење на витамини и други биолошки активни супстанции. Со цел да се зголеми брзината на замрзнување на храната до максимум, мора да го вклучите режимот за брзо замрзнување 4-5 часа пред да ја вчитате храната во замрзнувачот. Во овој случај, натоварената храна ќе се олади многу брзо и нема да има време да го загрее зеленчукот и овошјето што претходно беа замрзнати.

Кој замрзнувач да избере?
Кој замрзнувач да избере?
Кој замрзнувач да избере?
Кој замрзнувач да избере? Кој замрзнувач да избере? Кој замрзнувач да избере?Home | Articles

December 3, 2022 07:00:35 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting