Који хладњак је боље купити?

Не тако далеко од нас, наши преци су били принуђени да иду на свакакве трикове који ће им омогућити да храну одржавају свежом. На пример, многи народи који живе на северу и дан данас настављају да граде глечере у подрумима својих домова: струја у тим местима се редовно губи и нико због тога не жели да се трује храном ... Срећом, ми имају фрижидере, моделе обиља који задивљују и пробирљиве купце. И то више нису само „ расхладне шкриње “, већ најсложенији уређаји који могу самостално да се повежу на мрежу ... Стога, пре куповине, морате мало да разумете теорију избора фрижидера!
Поред традиционалних фрижидера са једним одељком, постоје и фрижидери са два одељења и хладњаци са више одељења. Релативно једноставан дизајн једнокоморних фрижидера омогућава им да комбинују врло висок степен поузданости и приступачну цену. Најзначајнији недостатак таквих модела је потреба за периодичним одмрзавањем " капута " леда на зидовима замрзивача.
Многи модерни фрижидери имају три коморе. Трећа комора је комора са нултом температуром, или „ зона очувања свежине “. Дизајниран је за складиштење кварљиве хране. Најраспрострањенији су комбиновани фрижидери са два одељења са коморама за хлађење и замрзавање. Можете одабрати било коју комбинацију запремине коморе, у зависности од ваших потреба за складиштењем хране.
Двокоморни фрижидери могу радити из једног компресора или из два. Последња опција је мање економична, али погоднија, на пример, приликом одмрзавања можете искључити било коју камеру. Замрзивач, који се налази испод фрижидера и састоји се од неколико одељака, захтева просечно 2 одмрзавања годишње.
Ако фрижидер има систем Но Фрост, онда уопште не треба одмрзавање, али препоручује се да га искључите најмање једном годишње ради превентивног чишћења. Одељак фрижидера за већину модела ради у режиму аутоматског одмрзавања (или аутоматског одмрзавања), то јест, фрижидер се решава кондензујуће влаге без вашег учешћа.
Контрола
Фрижидером се управља на два начина: електромеханички и електронски. Ово последње подразумева да фрижидер има електронску контролну таблу са дигиталним дисплејем и даљинским управљачем који приказује све потребне податке о његовом раду. Електромеханичко управљање је многима познатије. Изводи се једноставним окретањем дугмета термостата унутар одељка фрижидера или изван њега на горњој равни ормана. Ове основне карактеристике помоћи ће вам у брзој навигацији приликом избора фрижидера из нашег каталога.
Најпопуларнији брендови фрижидера: фрижидери Атлант, Аристон, Стинол, Индесит, Босцх, Саратов, Сиеменс.
Потрошња енергије је карактеристика која ће од свих осталих параметара фрижидера највише утицати на стање вашег новчаника након куповине фрижидера. Због тога при избору модела обратите посебну пажњу на овај параметар (понекад се користе речи „ енергетска ефикасност “ и „ класа ефикасности “).
Енергетска класа је назначена на налепници на фрижидеру и у опису производа и одређује се у опсегу вредности од А до Г, где:
од А до Ц - врло економична и економична класа
Д - средња вредност
од Е до Г - велика и врло велика потрошња енергије.
Све иде на чињеницу да ће након неког времена у међународну класификацију бити уведен и концепт „ Супер А класе “ , за фрижидере који већ сада постоје, а чији су показатељи потрошње енергије много нижи од уобичајене класе А.
Узимајући у обзир руску реалност, може се приметити да повећана потрошња електричне енергије при релативно ниским плаћањима за њу неће тешко погодити џеп потрошача - док су побољшани модели који штеде електричну енергију обично скупљи.
Стога, када бирате између економског модела и његове „ неекономичне “ браће, покушајте да процените шта је мање: разлика у њиховом трошку или трошак додатног киловата / сата за одређени период (1 година, 2 године, 5 година, 10 година). Израчун је прилично произвољан (електрична енергија може поскупјети, а можда и појефтинити), али ће вам омогућити да се некако оријентишете у сувим бројкама карактеристика.
Међутим, постоје и други начини уштеде трошкова и уштеде енергије који не захтевају додатни напор:
1. Врућу храну охладите на собну температуру пре него што је ставите у фрижидер;
2. Избегавајте непотребно отварање врата и не остављајте их дуго отворена;
3. Промените положај термостата у зависности од пуњења фрижидера храном;
4. Ако месецима нећете чувати храну у замрзивачу, онда тамо немојте постављати најнижу температуру;
Не стављајте фрижидер у близини пећи, шпорета, радијатора или сличних извора топлоте.

Који хладњак је боље купити?
Који хладњак је боље купити?
Који хладњак је боље купити?
Који хладњак је боље купити? Који хладњак је боље купити? Који хладњак је боље купити?Home | Articles

December 6, 2022 16:01:52 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting