Који замрзивач одабрати?

У наше време, када су људи коначно научили да цене своје здравље, кућни апарати који им помажу у томе постају све важнији. На пример, ово укључује замрзиваче. А ствар овде није чак ни у висококвалитетном очувању хране, већ у количини ускладиштене хране. Признајте: уосталом, лети сте вероватно више пута имали идеју да би било лепо замрзнути што више воћа и поврћа за зиму. Једини проблем је што стандардни замрзивач у обичном фрижидеру једноставно не може да садржи све ... Али озлоглашени замрзивачи имају такву прилику!
Замрзивач архитектура
Постоје вертикални и хоризонтални замрзивачи. Први, који се називају и замрзивачи, имају висину од 65 до 200 цм и изгледом подсећају на фрижидере. Неки произвођачи производе фрижидере и замрзиваче са истим дизајном: такви уређаји, када се поставе један поред другог, веома добро допуњују кухињски ентеријер. Хоризонтални замрзивачи или замрзивачи су фиоке које се отварају према горе. Са једнаким димензијама, запремина хоризонталног замрзивача је нешто већа од вертикалног, а потрошња енергије је мања, али може бити тешко „ регистровати “ такав уређај у свом дому.
Број компресора
Препоручљиво је да замрзивач који купите има два компресора. У овом случају, ресурс замрзивача биће већи. Поред тога, замрзивачи са два компресора понекад имају и два независна одељка, што вам омогућава да различиту храну складиштите на различитим температурама или да је одмрзавате једну по једну.
Класа замрзавања у замрзивачима
Да би се означила класа замрзавања, уобичајено је да се симболи користе у облику * симбола. У овом случају, класа замрзавања такође утиче на максимални рок трајања хране. Тренутно су усвојене следеће ознаке:
* - 6 ° С и рок трајања до 7 дана
** - 12 ° С и рок трајања до 30 дана
*** - 18 ° С и рок трајања до 90 дана
**** - температура испод -18 ° Ц. Рок трајања до годину дана
Постоје и замрзивачи у којима све кутије раде у различитим режимима. Ови замрзивачи су врло једноставни за употребу и препоручујемо да их пажљивије погледате.
Способност замрзавања
Капацитет замрзавања замрзивача карактерише количина хране која се може замрзнути у року од 24 сата и зависи од снаге компресора и класе хлађења.
Функција акумулације хладноће
У случају нестанка струје, замрзивач, који има функцију акумулирања хладноће, у стању је да обавља своје функције дуго времена. Коморе имају такву прилику због присуства контејнера са посебном течношћу у њима. Ова течност има велики топлотни капацитет, врло полако се хлади и онда исто тако полако „ одаје хладноћу “. У подручјима у којима је напајање нестабилним, препоручује се куповина замрзивача у којима је ова функција обезбеђена.
Режим брзог замрзавања
Овај режим вам омогућава да храну што брже замрзнете и тиме спречите губитак витамина и других биолошки активних супстанци. Да бисте максимално повећали брзину замрзавања хране, морате да укључите режим брзог замрзавања 4-5 сати пре него што храну ставите у замрзивач. У овом случају, натоварена храна ће се врло брзо охладити и неће имати времена да загреје поврће и воће које је претходно било смрзнуто.

Који замрзивач одабрати?
Који замрзивач одабрати?
Који замрзивач одабрати?
Који замрзивач одабрати? Који замрзивач одабрати? Који замрзивач одабрати?Home | Articles

December 2, 2022 02:00:24 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting