Консумация на енергия в хладилника

Ефективността на ерго е един от основните параметри, на които трябва да обърнете голямо внимание при избора на хладилник. Ако например сравним домакински уреди за домашна употреба, тогава по-голямата част от консумацията на електроенергия се пада на този домашен помощник. Ето защо, ако бъдещите собственици на хладилника мислят за бъдещи разходи, е необходимо да изберете по-икономичен модел. Консумацията на енергия на хладилник може да варира от A до G. Най-ниската консумация на енергия е в A. Най-голямата консумация на енергия в хладилниците, които са в клас G. За да определите енергийния клас, трябва да знаете съответните 95 / 75 ES и 92/2 ES. В същото време определението за устройства, към които може да принадлежи такъв хладилник. Също така е необходимо да се определи полезният обем както на хладилната, така и на замразяващата камера. След това е необходимо да се определи номиналната стойност на консумацията на енергия за определен тип хладилник.
В същото време е необходимо да се вземат предвид стандартите за потребление на енергия за тази категория. Номиналната стойност трябва да се приема като 100%. След това е необходимо да се определи колко електроенергия всъщност се консумира от хладилника за работа. Клас " А " съответства на индикатор със стойност, по-малка от 55%. 75% съответства на клас " B ". 75% -90% принадлежи към енергийния клас " С ". 90-100% - "D". 100% -110% съответства на класа " E ". 110-125% говори за клас "F". Всички показатели, които са над 125%, съответстват на G.
Но поради факта, че се появяват все повече и повече нови технологии, е възможно международната класификация да бъде попълнена с още един показател. Това ще бъде клас "Супер А". Този тип хладилник вече съществува. Консумацията им на енергия е много по-нисък клас от клас " А ", който съществува днес. Както можете да видите, в действителност хладилникът може да консумира много по-малко електроенергия, отколкото е посочено в номиналната стойност. Това може да се постигне с висококачествени компресори, най-качествената изолация и други рентабилни тела.
Всеки хладилник е оборудван със собствен стикер, който разказва за неговата ергономичност. Тук е посочена и теоретичната консумация на енергия, както и полезните обеми на камерите на хладилника. Производителят може самостоятелно да посочи степента на шум за своя модел.

Консумация на енергия в хладилника
Консумация на енергия в хладилника
Консумация на енергия в хладилника
Консумация на енергия в хладилника Консумация на енергия в хладилника Консумация на енергия в хладилникаHome | Articles

December 6, 2022 16:11:02 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting