Компресор за расхладно средство и фрижидер

Ако говоримо о куповини средњег или великог фрижидера, онда одмах размишљају о броју компресора у њему. Што се тиче малог фрижидера, један компресор одлично обавља све послове који су му поверени. Имати два компресора у фрижидеру значи да је фрижидер опремљен са два независна расхладна система. Један од ових система дизајниран је за управљање одељком фрижидера, а други за замрзивач. Цјелокупно радно оптерећење распоређено је на два система. Фрижидер са два компресора има низ предности:
1. Овај фрижидер има дужи радни век. То је зато што компресори раде само за коморе којима су намењени и у тренутку када је то потребно.
2. Хладне перформансе фрижидера са два компресора су много веће.
3. Управљање двокомором је лакше. Корисник може самостално да подешава температуру у различитим коморама. Такође можете засебно да укључите сваку камеру. Али постоје такви фрижидери са једним компресором који вам такође омогућавају регулисање температурног режима у различитим коморама.
Постоји мишљење да је фрижидер опремљен са два компресора много поузданији од једног компресора. Али ова изјава није тачна. Вероватније је да ће фрижидер најбољег квалитета радити поузданије. Иста изјава односи се на буку и потрошњу енергије фрижидера. Фрижидер је опремљен расхладним средством. У овом тренутку је такође потребно обратити пажњу на одабир одговарајућег модела. Фрижидери модерне производње подразумевају две врсте расхладног средства. Најчешћи расхладни флуид је Р134а. Али ту је и употреба расхладног средства Р600а. Ова два расхладна средства не садрже хлор.
А познато је да је хлор један од најгорих непријатеља озона. Расхладно средство не може бити заменљиво. Ако је, на пример, фрижидер дизајниран за пуњење расхладним средством Р600а, тада се ова врста расхладног средства може користити искључиво. Ако упоредимо све доступне врсте расхладног средства за фрижидер, онда се може разликовати Р600а. Управо овај тип има велики број предности. Такође ће обезбедити економичнију потрошњу енергије за фрижидер.

Компресор за расхладно средство и фрижидер
Компресор за расхладно средство и фрижидер
Компресор за расхладно средство и фрижидер
Компресор за расхладно средство и фрижидер Компресор за расхладно средство и фрижидер Компресор за расхладно средство и фрижидерHome | Articles

December 3, 2022 15:47:01 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting