Компресор за ладење и ладење

Ако зборуваме за набавка на среден или голем фрижидер, тогаш тие веднаш размислуваат за бројот на компресори во него. Што се однесува до малиот фрижидер, еден компресор одлично ја извршува целата работа што му е доверена. Да се ​​има два компресори во фрижидер значи дека фрижидерот е опремен со два независни ладилни системи. Еден од овие системи е дизајниран да работи со ладилникот, а другиот е дизајниран за замрзнувачот. Целиот обем на работа е дистрибуиран низ два система. Фрижидер со два компресори има голем број на предности:
1. Овој фрижидер има поголем век на траење. Ова е затоа што компресорите работат само за коморите за кои се наменети и во моментот кога тоа е потребно.
2. Студената изведба на ладилникот со два компресори е многу поголема.
3. Управувањето со двокоморни е полесно. Корисникот може самостојно да ја прилагоди температурата во различни комори. Можете исто така да ја вклучите секоја од камерите одделно. Но, постојат такви ладилници со еден компресор, кои исто така ви овозможуваат да го регулирате температурниот режим во различни комори.
Постои мислење дека фрижидерот опремен со два компресори е многу посигурен од оној еден компресор. Но, оваа изјава не е точна. Фрижидерот со најдобар квалитет веројатно работи посигурно. Истата изјава се однесува на бучавата и потрошувачката на енергија на ладилникот. Фрижидерот е опремен со ладилно средство. Во овој момент, исто така е неопходно да се обрне внимание на изборот на соодветен модел. Фрижидерите од модерното производство претпоставуваат два вида на ладилно средство. Најчестиот ладилен медиум е R134a. Но, тука е и употребата на ладилното средство R600a. Овие два ладилни средства не содржат хлор.
А, хлорот е познат како еден од најлошите непријатели на озон. Ладилното средство за ладење не може да се менува. Ако, на пример, фрижидерот е дизајниран да се полни со ладилно средство R600a, тогаш овој вид ладилно средство може да се користи исклучиво. Ако ги споредиме сите достапни типови на ладилно средство за ладилник, тогаш може да се разликува R600a. Токму овој тип има голем број на предности. Исто така, ќе се обезбеди поекономична потрошувачка на енергија за ладилникот.

Компресор за ладење и ладење
Компресор за ладење и ладење
Компресор за ладење и ладење
Компресор за ладење и ладење Компресор за ладење и ладење Компресор за ладење и ладењеHome | Articles

November 27, 2022 04:12:15 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting