Колку ќе чини сопственикот да ја замени сенката во машината за перење

Ако машината за перење престане да грее вода за време на перењето, проблемот најверојатно лежи во распаѓањето на грејниот елемент - грејниот елемент. Причината за распаѓањето обично е таложење на скала или нечистотија на грејниот елемент. Тие го нарушуваат преносот на топлина, како резултат на што изгорува калемот на грејниот елемент. Во овој случај, ќе треба да го замените грејниот елемент во машината за перење.
Грејниот елемент во автоматските машини за перење е инсталиран на дното на резервоарот, бидејќи тој мора да биде потопен во вода за време на работата. Ако се наоѓа на задниот дел од резервоарот, тогаш заменувањето на грејниот елемент во машината за перење започнува со исклучување од електричната мрежа и отстранување на задниот капак. За да го направите ова, треба да ги одвртите завртките. Грејниот елемент се наоѓа под електричниот мотор или макарата за тапан. За погодност за замена на грејниот елемент во машината за перење, извадете го погонскиот ремен. Потоа, две приклучоци за напојување и една жица за заземјување мора да се отстранат од терминалите на грејниот елемент, а приклучокот исто така мора да се отстрани од сензорот за температура, ако има еден на грејниот елемент. После тоа, треба да ја олабавите навртката на централната завртка, да ја турнете завртката навнатре и да го отстраните грејниот елемент pryубопитни со два рамни одвртувачи. Слој на скала или други наслаги го отежнуваат заменувањето на грејниот елемент во машината за перење. Извадете го грејниот елемент од телото на машината многу внимателно за да избегнете оштетување на резервоарот. Потоа, преку нејзината дупка, треба да ги отстраните остатоците од нечистотија и скала.
Препорачливо е да изберете нов греен елемент за инсталација од истата компанија или да бидете водени од големината на гумата за заптивање. Тие мора да се совпаѓаат. Инсталирањето на нов елемент за греење во машина за перење се врши во обратен редослед.
По заменувањето на грејниот елемент во машината за перење, мора да се започне да се проверува дали водата се загрева и нема истекување. Во домашна средина, погодно е да се следи работата на грејниот елемент со помош на мерач на електрична енергија. Со почетокот на греењето на водата, потрошувачката на енергија драматично ќе се зголеми.
Заменувањето на грејниот елемент во машините за перење со предната локација на грејниот елемент е иста, само предниот дел од телото на машината е расклопен за пристап.

Колку ќе чини сопственикот да ја замени сенката во машината за перење
Колку ќе чини сопственикот да ја замени сенката во машината за перење
Колку ќе чини сопственикот да ја замени сенката во машината за перење
Колку ќе чини сопственикот да ја замени сенката во машината за перење Колку ќе чини сопственикот да ја замени сенката во машината за перење Колку ќе чини сопственикот да ја замени сенката во машината за перењеHome | Articles

November 29, 2022 14:19:17 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting