Колку трае храната во замрзнувачот?

Времето на чување на храната зависи од класата на ладење. За да се посочи класата на замрзнување, вообичаено е да се користат симболи во форма на * симболи. Во моментов, се усвоени следниве ознаки:
* - 6 ° С и рок на траење до 7 дена;
** - 12 ° С и рок на траење до 30 дена;
*** - 18 ° С и рок на траење до 90 дена;
**** - температура под -18 ° C. Рок на траење до една година.
Постојат и замрзнувачи во кои сите кутии работат во различни режими. Овие замрзнувачи се многу лесни за употреба. Капацитетот на замрзнување на замрзнувачот се карактеризира со количина храна што може да се замрзне во рок од 24 часа и зависи од моќноста на компресорот и од класата на ладење.
Моќта на замрзнување е главниот индикатор за перформансите на замрзнувачот, мерено во бројот на килограми храна што замрзнувачот на ладилникот може да го замрзне за еден ден.

Колку трае храната во замрзнувачот?
Колку трае храната во замрзнувачот?
Колку трае храната во замрзнувачот?
Колку трае храната во замрзнувачот? Колку трае храната во замрзнувачот? Колку трае храната во замрзнувачот?Home | Articles

November 26, 2022 22:13:12 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting