Колку алтернативи на iPad има

И покрај постојниот „ култ на личноста “ на ipad уредот меѓу loversубителите на забавни електронски уреди, многу потрошувачи веќе со интерес го гледаат пазарот, дали има достојна алтернатива за ipad таму? Се разбира, iPad може да се пофали со многу предности, но не заборавајте за некои од „ недостатоците “ на овој таблет. Најчесто, меѓу оние кои бараат алтернативна верзија на ipad, можете да слушнете обвинувања за електронски уред од Apple во мала количина меморија и неможност за работа со Flash видео. Многу често, програмерите на ipad се паметат и со „ топол збор “ за фактот дека тие не инсталирале веб-камера и USB-порт во уредот.
Сега, алтернативните случувања, кои ќе треба да се натпреваруваат со ipad за срцата на купувачите, штотуку го започнуваат својот пат кон пазарот, така што потенцијалните конкуренти ќе треба да се разгледуваат наместо за реалните. На пример, уредот HP Slate, чија идна цена е објавена на ниво од петстотини американски рубли, ќе има 10-инчен екран, Виндоус 7 како оперативен систем и, како што треба, алтернатива за оригиналната нема - поддршка за USB и Flash. Дали ќе биде алтернативна верзија на iPad или ќе биде поправилно да се нарече нетбук без тастатура, ќе покаже оперативното искуство по летното појавување на полиците.
Другите „ алтернативи “ кои ја оспоруваат хегемонијата на ipad веќе се во продажба во САД. Ова е 12-инчен Fusion Garage JooJoo, базиран на Intel Atom OS, способен да работи со HD видео и продаден за 499 долари. И многу помалиот Dell Mini 5 со 5-инчен екран и алтернатива на iPad, оперативниот систем Андроид. Предностите на последниот алтернативен таблет лежат во практичноста на неговата секојдневна употреба, бидејќи не зазема многу простор и брзиот развој на Google, што ќе му обезбеди на уредот многу современи програми и услуги.
Појавата на пазарот на уредот „Мајкрософт курир“, што предизвика заживување, како кај обожавателите на ipad, така и кај неговите противници, сè уште е под знак прашалник. Програмерите покажаа многу убави скици и најавија примамливи алтернативни параметри, кои вклучуваат приказ на готовина, необични решенија за дизајн, пријатна големина и присуство на игла. Се покажа дека оваа ipad алтернатива тврди поширока улога отколку само уред за забава. Работна алатка или асистент во креативноста - таква е улогата што му е доделена на алтернативниот и необичен Microsoft Courier. Но, сè уште не е јасно дали овој проект ќе биде доведен до својот логичен крај.

Колку алтернативи на iPad има
Колку алтернативи на iPad има
Колку алтернативи на iPad има
Колку алтернативи на iPad има Колку алтернативи на iPad има Колку алтернативи на iPad имаHome | Articles

November 27, 2022 03:20:18 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting