Колко ще струва на собственика да замени сенника в пералнята

Ако пералната машина спре нагряването на вода по време на пране, проблемът най-вероятно се крие в повредата на нагревателния елемент - нагревателния елемент. Причината за повредата обикновено са отлаганията на котлен камък или мръсотия върху нагревателния елемент. Те влошават преноса на топлина, в резултат на което намотката на нагревателния елемент изгаря. В този случай ще трябва да смените нагревателния елемент в пералната машина.
Нагревателният елемент в автоматичните перални машини е монтиран в долната част на резервоара, тъй като по време на работа той трябва да бъде потопен във вода. Ако е разположен в задната част на резервоара, тогава подмяната на нагревателния елемент в пералната машина започва, като го изключите от електрическата мрежа и премахнете задния капак. За да направите това, трябва да развиете винтовете. Нагревателният елемент е разположен под електродвигателя или барабанната ролка. За удобство при подмяна на нагревателния елемент в пералнята, свалете задвижващия ремък. След това трябва да се отстранят два захранващи проводника и един заземителен проводник от клемите на нагревателния елемент, а съединителят също трябва да се отстрани от температурния сензор, ако има такъв върху нагревателния елемент. След това трябва да разхлабите гайката на централния винт, да натиснете винта навътре и да отстраните нагревателния елемент, като го приберете с две плоски отвертки. Слоят от котлен камък или други отлагания затрудняват подмяната на нагревателния елемент в пералната машина. Извадете нагревателния елемент от корпуса на машината много внимателно, за да избегнете повреда на резервоара. След това през отвора му трябва да премахнете остатъците от мръсотия и котлен камък.
Препоръчително е да изберете нов нагревателен елемент за монтаж от същата фирма или да се ръководите от размера на уплътняващата гума. Те трябва да съвпадат. Инсталирането на нов нагревателен елемент в пералня се извършва в обратен ред.
След подмяна на нагревателния елемент в пералнята, трябва да се стартира, за да се провери дали водата се загрява и няма изтичане. В домашна среда е удобно да се наблюдава работата на нагревателния елемент с помощта на електромер. С началото на отоплението на водата, консумацията на енергия ще се увеличи драстично.
Смяната на нагревателния елемент в пералните машини с предно разположение на нагревателния елемент е същото, само предната част на корпуса на машината е разглобена за достъп.

Колко ще струва на собственика да замени сенника в пералнята
Колко ще струва на собственика да замени сенника в пералнята
Колко ще струва на собственика да замени сенника в пералнята
Колко ще струва на собственика да замени сенника в пералнята Колко ще струва на собственика да замени сенника в пералнята Колко ще струва на собственика да замени сенника в пералнятаHome | Articles

December 2, 2022 00:31:59 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting