Колико ће коштати власника замена сенке у машини за прање веша

Ако веш машина заустави загревање воде током прања, проблем је највероватније у квару грејног елемента - грејног елемента. Узрок квара су обично наслаге каменца или прљавштине на грејном елементу. Они умањују пренос топлоте, услед чега намотај грејног елемента изгара. У овом случају мораћете да замените грејни елемент у машини за прање веша.
Грејни елемент у аутоматским машинама за прање веша инсталиран је на дну резервоара, јер током рада мора бити уроњен у воду. Ако се налази на задњем делу резервоара, замена грејног елемента у машини за прање веша започиње искључивањем из електричне мреже и уклањањем задњег поклопца. Да бисте то урадили, потребно је да одврнете вијке. Грејни елемент се налази испод електромотора или ременице бубња. Да бисте олакшали замену грејног елемента у машини за прање веша, уклоните погонски ремен. Затим се са прикључака грејног елемента морају уклонити две жице за напајање и једна жица за уземљење, а конектор такође мора бити уклоњен са сензора температуре, ако постоји један на грејном елементу. После тога треба да попустите навртку на централном завртњу, гурните завртањ према унутра и уклоните грејни елемент тако што ћете га подметнути помоћу два равна одвијача. Слој каменца или друге наслаге отежавају замену грејног елемента у машини за прање веша. Уклоните грејни елемент са тела машине врло пажљиво како бисте избегли оштећење резервоара. Затим, кроз његову рупу, морате уклонити остатке прљавштине и каменца.
Пожељно је одабрати нови грејни елемент за уградњу исте компаније или се водити величином заптивне гуме. Морају се подударати. Уградња новог грејног елемента у машину за прање веша врши се обрнутим редоследом.
Након замене грејног елемента у машини за прање веша, мора се покренути да би се проверило да ли се вода загрева и нема цурења. У домаћем окружењу погодно је надгледати рад грејног елемента помоћу бројила електричне енергије. Са почетком загревања воде, потрошња енергије ће се драматично повећати.
Замена грејног елемента у машинама за прање веша са предњим положајем грејног елемента је иста, само се предњи део тела машине раставља за приступ.

Колико ће коштати власника замена сенке у машини за прање веша
Колико ће коштати власника замена сенке у машини за прање веша
Колико ће коштати власника замена сенке у машини за прање веша
Колико ће коштати власника замена сенке у машини за прање веша Колико ће коштати власника замена сенке у машини за прање веша Колико ће коштати власника замена сенке у машини за прање вешаHome | Articles

December 5, 2022 20:25:58 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting