Кой фризер да изберем

В наше време, когато хората най-накрая се научиха да ценят здравето си, домакинските уреди, които им помагат в това, стават все по-важни. Например, това включва фризери. И въпросът тук е дори не в висококачественото съхранение на храната, а в количеството съхранена храна. Признайте си: все пак през лятото сигурно неведнъж сте имали идеята, че би било хубаво да замразите колкото се може повече плодове и зеленчуци за зимата. Единственият проблем е, че стандартното отделение за фризер на обикновения хладилник просто не може да съдържа всичко ... Но прословутите фризери имат такава възможност!
Фризерна архитектура
Има вертикални и хоризонтални фризери. Първите, наричани още фризери, имат височина от 65 до 200 см и наподобяват на външен вид хладилници. Някои производители произвеждат хладилници и фризери със същия дизайн: такива уреди, когато са поставени един до друг, много добре допълват интериора на кухнята. Хоризонталните фризери или фризерите са скрин, отварящ се нагоре. При равни размери обемът на хоризонталния фризер е малко по-голям от вертикалния, а консумацията на енергия е по-малка, но може да е трудно да „ регистрирате “ такова устройство във вашия дом.
Брой компресори
Препоръчително е фризерът, който купувате, да има два компресора. В този случай ресурсът на фризера ще бъде по-голям. Освен това фризерите с два компресора понякога имат и две независими отделения, което ви позволява да съхранявате различни храни при различни температури или да ги размразявате един по един.
Клас на замразяване във фризери
За да се посочи класът на замразяване, е обичайно да се използват символи под формата на * символи. В този случай класът на замразяване също влияе на максималния срок на годност на храната. В момента са приети следните обозначения:
* - 6 ° С и срок на годност до 7 дни
** - 12 ° С и срок на годност до 30 дни
*** - 18 ° С и срок на годност до 90 дни
**** - температура под -18 ° C. Срок на годност до една година
Има и фризери, в които всички кутии работят в различни режими. Тези фризери са много лесни за използване и препоръчваме да ги разгледате отблизо.
Способност за замразяване
Капацитетът на замразяване на фризера се характеризира с количеството храна, което може да бъде замразено в рамките на 24 часа и зависи от мощността на компресора и класа на охлаждане.
Функция за натрупване на студ
В случай на прекъсване на електрозахранването, фризерът, който има функцията да натрупва студ, е в състояние да изпълнява функциите си дълго време. Камерите имат такава възможност поради наличието на контейнери със специална течност в тях. Тази течност има висок топлинен капацитет, охлажда се много бавно и след това също толкова бавно „ изпуска студ “. В райони, където захранването е нестабилно, препоръчително е да закупите фризери, в които е предвидена тази функция.
Режим за бързо замразяване
Този режим ви позволява да замразявате храната възможно най-бързо и по този начин да предотвратите загубата на витамини и други биологично активни вещества. За да увеличите скоростта на замразяване на храната до максимум, трябва да включите режима за бързо замразяване 4-5 часа преди да заредите храна във фризера. В този случай заредената храна ще се охлади много бързо и няма да има време да загрее зеленчуците и плодовете, които преди това са били замразени.

Кой фризер да изберем
Кой фризер да изберем
Кой фризер да изберем
Кой фризер да изберем Кой фризер да изберем Кой фризер да изберемHome | Articles

November 27, 2022 04:56:40 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting