Кой хладилник е по-добре да купите?

Не толкова далеч от нас, нашите предци бяха принудени да отидат на всякакви трикове, които ще им позволят да поддържат храната си свежа. Например, много народи, живеещи на север, и до днес продължават да строят ледници в мазетата на домовете си: електричеството в тези места редовно се губи и никой не иска да получи хранително отравяне поради това ... За щастие, ние имат хладилници, изобилие от модели, което изумява дори претенциозните купувачи. И това вече не са просто „ хладилни сандъци “, а най-сложните устройства, които могат самостоятелно да влизат в мрежата ... Затова, преди да купите, трябва да разберете малко теорията за избора на хладилници!
В допълнение към традиционните хладилници с едно отделение, има хладилници с два отделения и хладилници с много отделения. Сравнително простият дизайн на еднокамерните хладилници им позволява да комбинират много висока степен на надеждност с достъпна цена. Най-същественият недостатък на такива модели е необходимостта от периодично размразяване на " козината " от лед по стените на фризера.
Много съвременни хладилници имат три камери. Третата камера е камерата с нулева температура или „ зона за запазване на свежестта “. Предназначен е за съхранение на нетрайни храни. Най-широко разпространени са комбинираните двукамерни хладилници с хладилни и замразяващи камери. Можете да изберете всяка комбинация от обеми на камерата в зависимост от вашите нужди за съхранение на храна.
Двукамерните хладилници могат да работят от един компресор или от два. Последният вариант е по-малко икономичен, но по-удобен, например при размразяване можете да изключите всяка от камерите. Фризерът, разположен под хладилника и състоящ се от няколко секции, изисква средно 2 размразявания годишно.
Ако хладилникът има система No Frost, тогава изобщо не се нуждае от размразяване, но се препоръчва да го изключвате поне веднъж годишно за превантивно почистване. Хладилното отделение за повечето модели работи в режим на автоматично размразяване (или автоматично размразяване), т.е. хладилникът се отървава от кондензиращата влага без ваше участие.
Контрол
Хладилникът се управлява по два начина: електромеханичен и електронен. Последното предполага, че хладилникът има електронен контролен панел с цифров дисплей и дистанционно управление, което показва всички необходими данни за работата му. Електромеханичното управление е по-познато на мнозина. Извършва се чрез просто завъртане на копчето на термостата в хладилното отделение или извън него в горната равнина на шкафа. Тези основни характеристики ще ви помогнат бързо да се ориентирате при избора на хладилник в нашия каталог.
Най-популярните марки хладилници: хладилници Atlant, Ariston, Stinol, Indesit, Bosch, Saratov, Siemens.
Консумацията на енергия е характеристика, която от всички останали параметри на хладилника ще има най-голям ефект върху състоянието на портфейла ви след закупуване на хладилник. Ето защо, когато избирате модел, обърнете специално внимание на този параметър (понякога се използват думите „ енергийна ефективност “ и „ клас на ефективност “).
Енергийният клас е посочен на стикер на хладилника и в описанието на продукта и се определя в диапазона от стойности от А до G, където:
от А до С - много икономичен и икономичен клас
D - междинна стойност
от E до G - висока и много висока консумация на енергия.
Всичко отива до факта, че след известно време понятието " клас Super A " също ще бъде въведено в международната класификация , за хладилници, които вече съществуват и чиито показатели за енергопотребление са много по-ниски от обичайния клас А.
Като се вземат предвид руските реалности, може да се отбележи, че увеличеното потребление на електроенергия при относително ниски плащания за нея няма да удари силно джоба на потребителя - докато подобрените модели, които пестят електроенергия, обикновено са по-скъпи.
Ето защо, когато избирате между икономически модел и неговите „ неикономични “ братя, опитайте се да прецените кое е по-малко: разликата в техните разходи или разходите за консумация на допълнителни киловат / часа за определен период (1 година, 2 години, 5 години, 10 години). Изчислението е доста произволно (електричеството може да поскъпне, а може би дори да поевтинее), но ще ви позволи по някакъв начин да се ориентирате в сухите цифри на характеристиките.
Има обаче и други начини за спестяване на разходи и икономия на енергия, които не изискват никакви допълнителни усилия:
1. Охладете горещата храна до стайна температура, преди да я поставите в хладилника;
2. Избягвайте ненужното отваряне на вратата и не я оставяйте отворена дълго време;
3. Променете позицията на термостата в зависимост от пълненето на хладилника с храна;
4. Ако няма да съхранявате храна във фризера в продължение на месеци, тогава не задавайте там най-ниската температура на съхранение;
Не поставяйте хладилника близо до печки, печки, радиатори или подобни източници на топлина.

Кой хладилник е по-добре да купите?
Кой хладилник е по-добре да купите?
Кой хладилник е по-добре да купите?
Кой хладилник е по-добре да купите? Кой хладилник е по-добре да купите? Кой хладилник е по-добре да купите?Home | Articles

November 30, 2022 09:17:56 +0200 GMT
0.027 sec.

Free Web Hosting