Кои се предностите на автоматската машина за перење Вјатка

Автоматската машина за перење Вјатка работи на мрежи за снабдување со ладна и топла вода, таа е наменета за автоматско перење, за плакнење и вртење на сите производи од разни видови ткаенини. Машината за перење има машина за перење однапред. Предвидено е производство на три модификации на машини VYATKA-AUTOMAT:
• со 12 работни програми: 6 за дебели ткаенини и 6 за тенки ткаенини;
• со 14 работни програми: 7 за густи ткаенини и 7 за лесни;
• со 16 фабрички програми: 8 за ткаенини во тешка категорија и 8 за фини и памучни ткаенини.
Автоматската машина за перење Вјатка обезбедува моментален избор на режим за перење со сет на потребната програма со употреба на синтетички детергенти (автоматски прашоци ЛОТОС, ЕРА за автоматски машини, итн.).
Програмите се поставуваат со контролното копче и специјалните копчиња што се наоѓаат на предниот дел од машината. Вјатка е заштитена од прелевање на собраната вода. Машината е опремена со хидрауличен филтер кој задржува големи странски тела. Поврзувањето на капакот на овој филтер со телото на машината е херметички запечатено и може да издржи огромна под притисок глава од 9,4 kPa.
Дизајнот на машината има целосна дренажа на течноста од резервоарот за стирен: дозволената преостаната вода во хидрауличниот систем е околу 500 ml.
Сите процеси на перење, плакнење, предење на производи и регулирање на програмите и температурата на растворите за детергент се изведуваат целосно автоматски. Вчитување алишта и детергенти, поставување програма, вклучување на машината и истовар на чисти алишта по миењето може да се направи само рачно.
Телото на машината е изработено од висококвалитетен челичен лим и се состои од жигосани компоненти, споени заедно со ласерско заварување. Случајот е затворен одозгора со капак, кој е прицврстен со завртки. Телото на машината е обоено во бело. Во внатрешноста на телото има резервоар со електричен мотор со тапан. Резервоарот е суспендиран на два големи цилиндрични извори, тие се прицврстени на стојалиштата на главното потпорно тело. Греењето и контролата на температурата на растворот за перење се врши со помош на електричен грејач и сензори за температура.

Кои се предностите на автоматската машина за перење Вјатка
Кои се предностите на автоматската машина за перење Вјатка
Кои се предностите на автоматската машина за перење Вјатка
Кои се предностите на автоматската машина за перење Вјатка Кои се предностите на автоматската машина за перење Вјатка Кои се предностите на автоматската машина за перење ВјаткаHome | Articles

December 3, 2022 08:35:03 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting