Кои сателитски садови се подобри - алуминиум, челик, пластика или мрежа?

За производство на антени, најчесто се користи алуминиум. Обезбедува доволна јачина со прифатливи карактеристики на тежината. Челичните антени се поевтини, но потешки. Покрај тоа, потребно е да се обрне внимание на тоа како рефлектирачката површина на антената е заштитена од корозија. Факт е дека многу тенок површински слој на металот учествува во рефлексијата на електромагнетниот сигнал. Ако се оштети од 'рѓа, може да ја намали ефикасноста на антената. Пластичните огледала со тенка метална обвивка се подложни на изобличување на обликот поради разни надворешни влијанија - температура, продолжени оптоварувања итн. Мрежните антени се отпорни на оптоварувања на ветерот, имаат добри карактеристики на тежината, но тие имаат слаби перформанси при прием на сигнали од опсегот Ку. Препорачливо е да ги користите за примање сигнали со Ц-опсег.

Кои сателитски садови се подобри - алуминиум, челик, пластика или мрежа?
Кои сателитски садови се подобри - алуминиум, челик, пластика или мрежа?
Кои сателитски садови се подобри - алуминиум, челик, пластика или мрежа?
Кои сателитски садови се подобри - алуминиум, челик, пластика или мрежа? Кои сателитски садови се подобри - алуминиум, челик, пластика или мрежа? Кои сателитски садови се подобри - алуминиум, челик, пластика или мрежа?Home | Articles

December 3, 2022 14:57:30 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting